avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte + costuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte + costuri?

Ce acte sunt necesare si ce costuri implica trecerea unui apartament (approx. 43 mp) de pe numele unui sot, pe numele celuilalt sot?

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 19:39, 10 Februarie 2011
se poate face donatie. dar donatia intre soti este revocabila .
vanzare-cumparare nu se poate face.
Cine poate executa revocarea? Cine poate fi autorul? Poate o terta persoana, sa faca revocarea? Aveti idee ce costuri implica aceasta donatie?

Multumiri.
donatia intre soti este scutita de plata impozitului pe venit.
veti plati o taxa fixa, reprezentand onorariul notarului.
donatia poate fi revocata oricand de sot . de asemenea sunt anumite situatii prevazute expres de lege in care intervine revocarea donatiei. ( de exemplu, nasterea unui copil , ulterior actului de donatie) .
sotul donator poate oricand revoca unilateral donatia fara sa fie necesar a justifica aceasta actiune in vreun fel.
taxa pe care o veti plati nu este fixa, onorariile notarilor sunt minmale, in sensul ca nu se poate percepe mai putin de o anumita suma (calculata in functie de valoarea imobilului) dar se poate percepe mai mult, oricat de mult. solicitati oferte din partea mai multor birouri notariale. taxa fixa este numai in ceea ce priveste intabularea dreptului de proprietate: 0,15% din valoarea de expertiza a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobilul donat de catre parinti copiilor poate fi revendicat? gabi1983 gabi1983 la ce costuri se ridica donarea unu i imobil ,sa zicem de 40 mii euro de catre parinti copiilor?si in cat timp se poate face acest lucru? (vezi toată discuția)
Act de donatie tottenkopfheitten tottenkopfheitten buna ziua sunt singur la parinti. sunt casatorit si am un copil minor. intrebare: 1] daca parintii mei imi doneaza [numai mie] un apartament in caz de divort ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa ma lamurirti intr-o situatie : Care este cea mai buna solutie ca si costuri pentru efectuarea unui partaj pentru un apartament , ... (vezi toată discuția)