avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ BUNURI COMUNE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ BUNURI COMUNE

Buna ziua

Va rog sa ma lamurirti intr-o situatie :
Care este cea mai buna solutie ca si costuri pentru efectuarea unui partaj pentru un apartament , achizitiopnat in timpul casatoriei ?
Daca un act de donatie intre persoanele implicate implica costuri mai mici si se poate efectua la notar ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:01, 22 August 2018
Donatia este obligatoriu act autentic, insa in situatia dvs are anumite inconveniente (cum ar fi revocabilitatea ei).

Consultati un avocat si gasiti alte modalitati de partajare.
Multumesc!

Voiam sa stiu de ce trebuie achitata acea taxa de timbru si care este cea mai buna solutie de a evita plata acesteia ?
Nu aveti cum evită costurile unui partaj. Doar ca la notariat veti plati ceva mai putin decat in instanta, unde se adaugă onorariul de avocat si onorariul pt. expert.

eu1984 a scris:

Multumesc!

Voiam sa stiu de ce trebuie achitata acea taxa de timbru si care este cea mai buna solutie de a evita plata acesteia ?

De partajat, partajati la notar daca tot va intelegeti, nu va costa nici act mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump sau donatie? madi1206 madi1206 Buna ziua! Bine v-am gasit! Sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problema: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea mamei si tatalui meu ( este pe ... (vezi toată discuția)
Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Partaj crystyna2000 crystyna2000 care sunt costurile unui partaj ce implica un imobil si bunurile din el? (vezi toată discuția)