Buna seara. Am apelat la acest forum deoarece sper ca pot gasi pe cineva care sa ma lamureasca intr-o mica problema. La inceputul lunii ianuarie am avut un mic accident cu masina. S-a intamplat in felul urmator: circulam spre iesirea dintr-o parcare situata in centrul Barladului si cand am ajuns la o intersectie dintre blocuri, incercand sa iau virajul la dreapta am calcat pe o portiune acoperita cu gheata. In acel moment masina a alunecat si am intrat pe contrasens unde m-am tamponat usor cu alt autoturism care venea din directia opusa. Am ajuns cu celalalt sofer la o intelegere amiabila si i-am dat asigurarea. Mentionez ca masina pe care o conduceam eu si care nu e pe numele meu a suferit pagube minime respectiv bara putin deplasata, numarul de inmatriculare deformat si suportul crapat, iar masina pagubitului a avut bara fata sparta, proiector stanga spart si alte pagube. Partea proasta este ca cei de la firma de asigurari au refuzat dosarul pe motiv ca accidentul s-a produs in alte imprejurari decat cele declarate de catre noi. Intrebarea este: poate pagubitul sa ma dea pe mine in judecata sa ii achit pagubele suferite atat timp cat a fost de acord sa i se repare masina cu asigurarea? Putem actiona in judecata firma de asigurari pentru nerespectarea clauzelor contractuale? Va multumesc pentru timpul acordat si sper sa primesc un raspuns.
Intr-o astfel de situatie se poate proceda astfel:
1.- pagubitul va poate da in judecata iar dv chemati in solidar asiguratorul dv RCA care va plati cu siguranta daunele pe care le-ati provocat celuilalt.
2.- faceti o reclamatie la CSA si daca nu se rezolva chemati asiguratorul la conciliere si precizati-va punctul de vedere ( este de preferat sa va ajute un avocat specializat pe daune din asigurari ) si daca nici asa nu reusiti atunci va adresati instantei. Parerea mea este sa apelati la prima varianta care este mai scurta.
Pagubele fiind minime...ma mir ca asiguratorul face figuri si la o astfel de speta. Defapt nu ma mai mira nimic , la noi se poate orice, foamea e mare.
A punctat f bine domnul Adrian Tudor, varianta 1 e de aplicat ...daca nu , in instanta !. Dvs. raspundeti pt faptele dvs insa pt efectele patrimoniale raspunde asiguratorul , tocmai de aceea se numeste Raspundere Civila Auto.
Accident auto
dieter-adrian
Buna seara
In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)