avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat

Angajatoru are obligatia sa plateasca contributiile catre stat / chiar daca se scuza ca nu are bani. Exista aceasta lege si pentru ei in Romania?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 8 Februarie 2011
Da, este obligat prin legislatia care se refera la retinerea si plata contributiilor precum si a impozitului.
magda69 a scris:

Angajatoru are obligatia sa plateasca contributiile catre stat / chiar daca se scuza ca nu are bani. Exista aceasta lege si pentru ei in Romania?

Art.40 alin.2 C.mun. Angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:
...
f) să plătească toate contribuţiile şi impozitele aflate în sarcina sa, precum şi să reţină şi să vireze contribuţiile şi impozitele datorate de salariaţi, în condiţiile legii;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioda de proba catanoiumarin catanoiumarin In perioada de proba ,angajatorul are obligatia sa-ti plateasca contributiile sociale?Cum rezolvi in mod amiabil cu angajatoru,cind afli ca a semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Contributii la un contract de munca ionescuandreea ionescuandreea va rog frumos sa-mi spune-ti si mie daca este vre-un art. din codul muncii in care sa precizeze ca , daca eu am un copil cu handicap grav si este minor ... (vezi toată discuția)
Impozit pe drepturile salariale si celelalte drepturi obtinute in instanta cosmina_p cosmina_p Am castigat in instanta drepturile salariale si celelalte drepturi din perioada in care am avut cim suspendat. Cum pot obliga angajatorul sa plateasca ... (vezi toată discuția)