In perioada de proba ,angajatorul are obligatia sa-ti plateasca contributiile sociale?Cum rezolvi in mod amiabil cu angajatoru,cind afli ca a semnat contractul individual de munca la sase luni de la inceperea activitatii tale sau nu ti-a platit catre stat contributiile legale?
Potrivit art.31 alin.4 C.mun., pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
Corespunzator acestui drept ii obligatia angajatorului de a plati toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii, potrivit art.40 alin.2 lit.f C.mun.
Amiabil este cam greu de determinat angajatorul de a se achita de aceasta obligatie daca nu este de buna-credinta .. in caz contrar, fie apelati la institutiile de stat abilitate in a efectua un astfel de control si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Angajat
magda69
Angajatoru are obligatia sa plateasca contributiile catre stat / chiar daca se scuza ca nu are bani. Exista aceasta lege si pentru ei in Romania? (vezi toată discuția)
Demisie
lorelai_w
Buna ziua. As dori sa stiu daca nu mi-au fost platite contributiile la stat pe o perioada de cateva luni (chiar un an) si firma este in insolventa de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Taxe
Alexandru sahia
Aș dorii sa stiu dacă angajatul își pățește taxele către stat adică din 1200 lei mi se trage sănătatea ,șomaj etc.si restul iau în mână,sau ... (vezi toată discuția)