avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract

am si eu o mica problema. am facut un antecontract pe un apartament, totul este scris clar insa persoana care a vrut sa cumpere nu mai doreste si ne-a amenintat ca daca nu scadem cu 15 % nu mai cupara si pune litigiu pe apartament pentru motivul cum ca noi am zis ca apartamentul este din 83 iar in acte este din 72, acte pe care le-a vazut in momentul semnarii antecontractului. este posibil asa ceva? ne poate impiedica vanzarea la altcineva? ce ne sfatuiti sa facem?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 13:16, 8 Februarie 2011
Reziliati antecontractul si cereti penalitatile sau orice sanctiune
prevazuta in antecontract!
cel care trebuia sa cumpere are data limita 14 februarie. dupa 14 putem sa vindem altei persoane? acesta a zis k o sa puna litigu pe apartament si o sa apara in cartea funciara,iar probabilitatea de a ami cumpara cineva este mica. se poate vine si cu litigiu?
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
mikiyy, utilizator
citati-l la data prevazuta in antecontract pentru perfectarea actelor, somati-l sa se prezinte cu suma intreaga la biroul notarial ales. la ora convenita in citatie cereti notarului public sa dea o incheiere de certificare prin care sa certifice ca nu s=a prezentat. daca se prezinta cereti notarului public sa certifice faptul ca declarati ca sunteti gata sa incheiati contractul de vanzare-cumparare. Culpa pentru neperfectare este a cumparatorului, ma gandesc ca in clauza penala din antecontract s-a stabilit ca daca nu se perfecteaza actele din culpa cumparatorului acesta pierde avansul?
da iar daca vanzatorul nu mai vine trebuie sa dea dublu. insa problema sta in felul urmator el a zis ca pana pe 14 face proces impotriva mea casa puna litigiu pe apartament iar terenele in buc se dau cam in 2 ani. si ca noi nu o sa ami putem sa vindem. este posibil asa ceva?
din pacate, cumparatprul poate sa va faca astfel de probleme. Va trebui sa solicitati rezolutiunea antecontractului in instanta, si nmai dupa o hotarare definitiva si irevocabila sa puteti vinde imobilul.

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament in bloc nou, in constructie. cer sfaturi denisz denisz Buna ziua, Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc nou, aflat in costructie (stadiul de finisare de 90%). Dezvoltatorul promite predarea imobilului ... (vezi toată discuția)
Promosiune de vanzare-cumparare nmonika nmonika Buna ziua! Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din ... (vezi toată discuția)
Avans antecontract agentie imobiliara anreea1982 anreea1982 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as aprecia sfaturile dvs. In luna octombrie 2014 am semnat un antecontract pt.intermedierea unui apartament cu ... (vezi toată discuția)