avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Ce va face expertul numit de instanta?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Ce va face expertul numit de instanta?

Daca expertul care va veni la fata locului pentru masuratori si pentru pentru punerea actelor pe teren. Pot sai dovedesc cu act respectiv adeverinta eliberata de Primaria X numitului R pentru intocmirea lucrari cadastrale ca atat primaria cat si reclamantul pe acea adeverinta are constructi trecute ilegal ?(exemplu garaj ,ridicat in anul 1955 din caramida fara autorizatie cand acest garaj este facut dupa anul 1990 din boltari supraetajat cu structura de rezistenta si incalcand o sentinta definitiva si un act de V-C al proprietarului de drept la el find vorba doar de o servitute de trecere pe care a ridicat acest garaj ilegal???.Si deasemenea faptul ca pe T.P. sunt trecuti niste vecini pe schita cadastru alti vecini. #-o
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 11:19, 5 Martie 2011
Dvs,trebuie sa prezentati expertului in copii,toate actele de care intelegeeti sa va folositi,acte care trebuie depuse si la dosarul cauzei.
Recomandabila este angajarea unui expert parte
Multumesc mult, pentru sfatul dvs, o mare parte din aceste acte si sentinte sunt la dosar , dar este foarte probabil sa mai apara acte dintrun dosar penal care normal ar fi trebuit sa fie de mult la instanta dar nu stiu de ce intarzaie atat de mult,acele acte le pot atasa la dosar,tinand cont ca sunt la al doilea termen si expertul inca nu a venit,din 07-12-2010 primul termen a fost 25 ian, iar acum a dat un termen la 01-03-2011 dar pana astazi nu a venit nici o instintare ca va veni?
Cu tot respectul cuvenit.
Ridicati aceasta problema in fata completului de judecata.
Da, ridicati aceasta problema in fata instantei de judecata.
Insa...chiar daca exista constructii ridicate in mod ilegal se vor preciza in raportul de expertiza.
In afara de expert parte ar fi indicat sa va angajati si avocat.

1. Faptul ca pe T.P. sunt trecuti alti vecini, este vina comisiei locale de fond funciar. Nu are nici o vina proprietarul pentru asta.
2. Orice constructie edificata INAINTE de intrarea in vigoare a Lg. 453/2001, daca a fost inscrisa in registrul agricol si in evidentele fiscale, devine constructie legala si se intabuleaza, pe baza unei adeverinte de la primarie. (vezi Lg. 7/1996, cu modificarile OUG 64, respectiv art. 55-al. 1)
3. Faptul ca expertul intarzie, are o explicatie mai putin ortodoxa: prea putini experti primesc prea multe expertize. Efectiv nu este timp sa mai convoci partile (in scris, prin posta...), termenele sunt scurte, adresa vine la expert cu citeva zile inainte de termenul de judecata, cind sa vada dosarul, cind sa scrie scrisorile recomandate, cind sa faca expertiza.
Eu am renuntat la calitatea de expert judiciar pentru slaba colaborare cu justitia, am avut dosare care nu ajungeau de la grefier la arhiva nici in 10 zile (arhiva fiind la 15 m de grefa...). Mai erau citeva zile pina la termen si dosarul nu era... Pentru neefectuarea expertizei se platea amenda, evident. Nu conta cauza.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
kaleh, utilizator

Alte discuții în legătură

Act adițional coform art 1669cod civile Mary4@ Mary4@ Sa facut un contract de pronmisiune bilateral de vanzare cumpărare pe suprafata de teren de 83mp cistigata prin hotărâre definitiva si irevocabilă .dar ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara gaby83 gaby83 Buna ziua, intr-un proces de revendicare imobiliara, mi s-a admuis o expertiza topo. Am un plan vechi din 1990 vizat de OCOTA care a stat la baza intabularii ... (vezi toată discuția)
Stopare cercetare abuziva in teren experti+ inspector ocpi adi8165 adi8165 Am un caz de granituire in care s-o schimbat judecatorul de curand intrucat cel vechi a fost promovat in alt oras si judecatorul nou desemnat in dosar a dispus ... (vezi toată discuția)