Daca expertul care va veni la fata locului pentru masuratori si pentru pentru punerea actelor pe teren. Pot sai dovedesc cu act respectiv adeverinta eliberata de Primaria X numitului R pentru intocmirea lucrari cadastrale ca atat primaria cat si reclamantul pe acea adeverinta are constructi trecute ilegal ?(exemplu garaj ,ridicat in anul 1955 din caramida fara autorizatie cand acest garaj este facut dupa anul 1990 din boltari supraetajat cu structura de rezistenta si incalcand o sentinta definitiva si un act de V-C al proprietarului de drept la el find vorba doar de o servitute de trecere pe care a ridicat acest garaj ilegal???.Si deasemenea faptul ca pe T.P. sunt trecuti niste vecini pe schita cadastru alti vecini. #-o
Dvs,trebuie sa prezentati expertului in copii,toate actele de care intelegeeti sa va folositi,acte care trebuie depuse si la dosarul cauzei.
Recomandabila este angajarea unui expert parte
Multumesc mult, pentru sfatul dvs, o mare parte din aceste acte si sentinte sunt la dosar , dar este foarte probabil sa mai apara acte dintrun dosar penal care normal ar fi trebuit sa fie de mult la instanta dar nu stiu de ce intarzaie atat de mult,acele acte le pot atasa la dosar,tinand cont ca sunt la al doilea termen si expertul inca nu a venit,din 07-12-2010 primul termen a fost 25 ian, iar acum a dat un termen la 01-03-2011 dar pana astazi nu a venit nici o instintare ca va veni?
Cu tot respectul cuvenit.
Da, ridicati aceasta problema in fata instantei de judecata.
Insa...chiar daca exista constructii ridicate in mod ilegal se vor preciza in raportul de expertiza.
In afara de expert parte ar fi indicat sa va angajati si avocat.
1. Faptul ca pe T.P. sunt trecuti alti vecini, este vina comisiei locale de fond funciar. Nu are nici o vina proprietarul pentru asta.
2. Orice constructie edificata INAINTE de intrarea in vigoare a Lg. 453/2001, daca a fost inscrisa in registrul agricol si in evidentele fiscale, devine constructie legala si se intabuleaza, pe baza unei adeverinte de la primarie. (vezi Lg. 7/1996, cu modificarile OUG 64, respectiv art. 55-al. 1)
3. Faptul ca expertul intarzie, are o explicatie mai putin ortodoxa: prea putini experti primesc prea multe expertize. Efectiv nu este timp sa mai convoci partile (in scris, prin posta...), termenele sunt scurte, adresa vine la expert cu citeva zile inainte de termenul de judecata, cind sa vada dosarul, cind sa scrie scrisorile recomandate, cind sa faca expertiza.
Eu am renuntat la calitatea de expert judiciar pentru slaba colaborare cu justitia, am avut dosare care nu ajungeau de la grefier la arhiva nici in 10 zile (arhiva fiind la 15 m de grefa...). Mai erau citeva zile pina la termen si dosarul nu era... Pentru neefectuarea expertizei se platea amenda, evident. Nu conta cauza.