Am un caz de granituire in care s-o schimbat judecatorul de curand intrucat cel vechi a fost promovat in alt oras si judecatorul nou desemnat in dosar a dispus in prima sa sedinta abuziv o noua cercetare in teren a expertilor cu inspectorul OCPI, desi judecatorul anterior le-a dispus de 3 luni la fiecare sedinta expertilor sa depuna un raport de contraexpertiza complet in care sa fixeze linia de granita, deoarece acestia si la dosar si la OCPI au depus documentatii incomplete care au fost respinse de 2 ori de OCPI.
Practic judecatorul nou a ignorat complet dispozitiile anterioare ale instantei din dosar si a dispus ilegal dupa un an si 4 luni o noua comisie de contraexpertiza (experti + inspector) care sa faca cercetare in teren si sa stabileasca linia de granita.
Intrebarea mea este ce pot sa fac ca sa aman aceasta cercetare la fata locului pana la sedinta urmatoare in care sa cer anularea acestei decizii ilegale.
Pot sa le trimit o adresa scrisa prin care sa le spun ca pentru rezolvarea unor probleme personale trebuie sa plec din localitate in ziua respectiva? si daca da cu cate zile trebuie sa o trimit inainte ca sa fie corect din punct de vedere procedural
Fiind vorba de o cercetare in teren dispusa de un judecator, nu poate fi vorba de o cercetare abuziva.
Puteti depune la dosar ce solicitare scrisa doriti dvs., dar nu este obligatoriu ca instanta sa o aprobe. Pana la urmatorul termen de judecata (timp in care inteleg ca trebuie sa se depuna raport de expertiza dispus de noul judecator), dosarul cauzei nu va mai fi vazut de catre judecator, deci putin probabil sa se vada si nota dvs. scrisa, depusa la dosar.
De regula, documente noi la dosar se pot depuna pana cu 5 zile inainte de termenul de judecata, ulterior acestui termen, dosarul fiind ridicat de catre grefier din arhiva pentru studiu de catre judecator.
Multumesc pentru raspuns, eu insa vroiam sa stiu daca pot sa le trimit expertilor si celor de la OCPI respectiva adresa prin care sa ii instintez ca sunt plecat din localitate in ziua respectiva? si cu cate zile trebuie sa le trimit lor aceasta adresa prin posta ? astfel incat sa fie legal (sa nu spuna ca nu i-am anuntat din timp).
Eu vreau sa ii aman pe experti si inspectori sa nu faca o astfel de cercetare abuziva asupra imobilului meu in lipsa mea (eu oricum trebuie sa parasesc localitatea cateva zile in acea perioada si nu ii legal sa faca cercetari in teren in lipsa unei parti din dosar, nu ?) ca sa mai am o sansa sa clarific situatia in instanta la urmatorul termen de judecata
Sunt obligat legal sa anunt prin posta si partea adversa ca lipsesc din localitate in acea zi? (conform deciziei si el trebuie sa fie prezent la cercetare) ca nu as vrea sa cheltui bani suplimentari inutil cu confirmarea de primire pentru vecinul meu
Dupa ce primesc confirmarile de primire prin posta de la experti si ocpi trebuie sa le depun la instanta anexate adresei respective, nu ?
Inteleg ca nu ati primit convocarea la expertiza pana in prezent.
Trebuie sa depuneti la dosarul cauzei, cu 5 zile inainte de termen, solicitarea pentru stabilirea unui nou termen de judecata cu motivarea ca nu puteti participa la expertiza fiind plecat din tara. Trimiteti spre stiinta la experti si la OCPI. Va trebui sa anexati la solicitare un document scris care sa ateste ca sunteti plecat din tara in perioada ... (delegatie, bilet de avion, etc.) plus motiv concret pentru care nu se poate amana deplasarea dvs. in afara tarii in respectiva perioada.
Poate fi o problema - instanta sa nu aprobe solictarea dvs. sau sa nu afle de solicitarea dvs. in conditiile in care dosarul este ridicat de grefier de la arhiva cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, pentru a fi studiat de judecator.
Pentru a fi sigur de amnare, solicitati o audienta la judecator, dar nu este obligatoriu sa o primiti.
Fara aprobarea instantei de amanare a termenului de depunere raport de expertiza, expertii isi vor derula programul, chiar daca dvs. ati soliictat amanarea tocmai pentru a nu fi amendati de catre instanta si/ sau la solicitarea partii adverse in proces pentru nerespectarea termenului de depunere raport.
Recuzare experti
adi8165
Am un caz de granituire, iar la ultima sedinta avocatul meu a solicitat fiind fortat de situatie instanta dispunand o noua cercetare la fata locului recuzarea ... (vezi toată discuția)