avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzare experti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzare experti

Am un caz de granituire, iar la ultima sedinta avocatul meu a solicitat fiind fortat de situatie instanta dispunand o noua cercetare la fata locului recuzarea expertilor intrucat refuza sa depuna de mai bine de 4 luni raportul de expertiza avizat tehnic. Nu intru in detalii, insa avocatul meu in ultima perioada ia decizii cam impotriva intereselor mele, cred ca a fost cooptat de avocatul partii adverse. Eu nu am fost de acord cu solicitarea lui in sedinta de recuzare experti, acesta afirmand ca vom formula si in scris cererea de scris in sedinta.
Acum din discutia cu dansul mi-a spus ca trebuie sa fac eu o adresa pe care sa o depun la tribunal prin care sa anunt ca nu mai solicit recuzarea expertilor si trebuie facuta in 5 zile pentru ca el o solicitat in sedinta.

Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo procedura, lege prin care daca nu depun o astfel de cerere de renuntare la recuzare in 5 zile imi poate fi anulata contraexpertiza de tot si sa ramana valabil raportul initial de expertiza?

deoarece mi se pare aberant sa anunt ca renunt la recuzarea expertilor si sa justific cererea mea, daca nu depun cererea de recuzare este clar ca nu vreau sa fac acest lucr, nu?, mi se pare un exces de zel din partea avocatului meu
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
adi8165, utilizator
Daca avocatul dvs. a solicitat in instanta revocarea expertilor, acest lucru s-a consemnat de catre grefier si va aparea mentiune in inchierea de sedinta, ca aprobata sau respinsa cererea facuta.
Pentru a avea o sansa de renuntare la revocare (in cazul ca s-a aprobat de catre instanta) trebuie sa depuneti urgent cererea de renuntare la revocare.
In loc sa solicite recuzarea, avocatul dvs. ar fi trebuit sa se intereseze de motivul nedepunerii raportului de expertiza, daca deja s-a facut noua cercetare la fata locului.
Daca nu ati fost convocat si nu s-a facut cercetarea la fata locului, nedepunerea raportului de expertiza poate avea drept cauza supraincarcarea cu dosare a expertilor.
Se putea solicita amendarea expertului in cazul in care acesta nu a avut un motiv intemeiat pentru a nu efectua expertiza sau desemnarea altui expert dornic de treaba.Mergeti la arhiva solicitati dosarul si vedeti ce anume a dispus judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal procedural trimiterea expertilor la a doua cercetare la fata locului? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar de granatuire in care s-a dispus o contraexpertiza in urma cu 5 luni. Comisia de experti a facut cercetarea la fata locului, insa dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un expert? sabinna sabinna As vrea sa recuz un expert. Stiu ca poate fi recuzat in aceleasi cazuri ca si judecatorul. Nu este vorba despre rudenie sau afinitate. Dupa cum a facut ... (vezi toată discuția)