avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Probleme mari cu expertul (expert corupt?)
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Probleme mari cu expertul (expert corupt?)

Buna seara.
Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am dovezi clare) d-nul avocat care ma reprezentat, mi-a spus ca expertul face expertiza cum ii este lui mai bine si nu am facut obiectiuni. Ulterior am aflat ca d-nul avocat, reprezenta juridic primaria din comuna , iar cel cu care ma judec eu este consilier la primarie. Acum fiind in faza de apel, am cerut o completare la raportul de expertiza. Expertul ne-a convocat la primarie si de aici va pot spune neregulile care cred eu ca au fost facute. - a intrat in biroul tehnicianului impreuna cu primarul, au inchis usa nefiind nici una dintre parti de fata si au stat acolo in jur de 30-40 minute, dupa aceea au iesit si am mers impreuna la terenul care este in litigiu. Tot ce a vorbit si ia aratat primarul la fata locului erau doar minciuni. Ulterior d-na expert, a spus ca a pierdut degeaba o ora la primarie, ca a cerut acte si nu i s-a pus nimic la dispozitie (atunci de ce a stat atat de mult in birou cu ei?); – i-am inmanat in copie xerox toate actele care le aveam, plus un proces verbal de predare- primire pe care nu a vrut sa il semneze;
- inainte de a se apuca sa masoare terenul, a fost intrebata de unul dintre cei doi fii ( a venit insotita de sot si cei doi fii ai sai) daca porneste GPS, iar dansa ia raspuns dupa o pauza de 2-3 secunde ca ‘’nu’’;
- a notat coordonatele pana la un anumit punct, apoi nu a mai notat nimic lasand sa se ocupe in continuare de masuratoare sotul si fiii, iar dansa a inceput sa masoare cu ruleta o parte din zonele care au fost masurate cu aparatul;
- incerca sa ma convinga ca spusele primarului erau reale (actele puse la dispozitie dovedeau contrariu);
- nu a masurat tot ce ia cerut instanta;
- inainte de a pleca, desi ambele parti am solicitat incheierea unui proces verbal, nu a fost de acord motivand ca nu este necesar;
Ce pot face in acest caz? Sa astept intai sa depuna suplimentul la raportul de expertiza si dupa aceea sa depun in scris neregulile facute pe teren ? Daca depun in scris la dosar neregulile semnalate acum plus cele facute in raportul initial (unde nu am facut obiectiuni, dar pot dovedi) si cer inlocuirea expertului, anularea lucrarii s-au contraexpertiza, pot fi luata in seama de judecatori? In afara faptului ca nu s-a incheiat proces verbal la fata locului, nu am nici o alta dovada ca asa sa intamplat. Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc anticipat,
Expertul este obligat sa depuna la dosar raportul in atatea exemplare cate sunt necesare pentru instanta si partile in proces. La raportul de expertiza se anexeaza de catre expert/ specialist documente care sa-i sustina concluziile raportului de expertiza tehnica judiciara.
Lucrarile expertizei la data convocarii partilor de catre expert/ specialist trebuie sa se desfasoare obligatoriu in prezenta partilor si dupa caz a avocatilor acestora, respectiv a altor persoane pe care expertul/ specialistul le-a nominalizat/ convocat.
Puteti face observatii la raportul de expertiza, dupa depunerea acestuia de catre expert/ specialsit (solicitati instantei de judecata timp pentru formularea observatiilor), in scris, catre instanta de judecata, in care sa mentionati tot ceea ce considerati a fi in neregula din punctul dvs. de vedere (corect este sa anexati documente certe).
Anexati la dosarul cauzei, cu opis, acele documente pe care sustineti ca le-ati oferit expertului si nu a vrut sa semneze de primire. Solicitati numar de inregistrare.
Solicitati ca expertul sa intocmeasca o lista cu documentele solictate primariei, nepuse la dispozitie de catre primarie si cereti in scris instantei de judecata, ca aceste documente sa fie anexate la dosar.
Puteti solicita si o contraexpertiza. Daca observatiile dvs. sunt pertinente, instanta de judecata poate fi de acord cu observatiile si accepta sa completeze raportul de expertiza acelasi expert sau este de acord cu o contraexpertiza si nominalizeaza un alt expert.
Daca vi se aproba de catre instanta contraexpertiza, puteti nominaliza dvs. expertul care daca este acceptat si de catre partea cealalata in proces este in regula. Daca nu este acceptat de catre partea adversa, puteti cere instantei ca expertul nominalizat de catre dvs. sa fie numit expert observator, calitate in care va participa la lucrarile expertizei si va viza raportul de contraexpertiza.
Daca expertul observator nu este de acord cu concluziile raportului, va intocmi un raport separat.
Cele doua rapoarte se depun la instanta, in acelasi timp.
Expertul observator se plateste separat de catre dvs., iar documentele de plata se anexeaza la dosarul cauzei.
Orice document pe care il intocmiti se depune cu numar de inregistrare al arhiva tribunalului si se analizeaza de catre instanta de judecata la primul termen.
Parerea mea este sa cereti instantei recuzarea expertului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recuza un expert? sabinna sabinna As vrea sa recuz un expert. Stiu ca poate fi recuzat in aceleasi cazuri ca si judecatorul. Nu este vorba despre rudenie sau afinitate. Dupa cum a facut ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare si obiectiuni ContSters344547 ContSters344547 Buna! as dori sa-mi raspunda specialisti in expertize la urmatoarea intrebare: A reclamant in contradictoriu cu B parat cere instantei sa expertizeze ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ? (vezi toată discuția)