avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri comune ipotecate de un singur proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri comune ipotecate de un singur proprietar

Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de partaj. Acesta incearca sa faca rost de bani sub diverse forme. Am inteles ca vrea sa ipotecheze un imobil pe care il detinem amandoi din timpul casatoriei.
Ce acte trebuie sa depun la cartea funciara pentru ca acesta sa nu poata face o ipoteca fara mine si pentru ca sa aduc la cunostinta ca toate bunurile detinute de noi sunt introduse in partaj?
Desi mi s-a spus ca atata timp cat sunt trecuta pe actul de proprietate e nevoie de acordul meu scris in fata reprezentantilor institutiei respective, mi-e frica ca aceste se poate folosi de diverse tertipuri pentru a-si atinge scopul.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 09:44, 8 Februarie 2011
nu are de ce tertipuri sa se foloseasca, eventual de o procura falsa.
puteti nota litigiul in cartea funciara a imobilelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 proprietari; poate vinde doar unul? anabanana anabanana Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de divort, dar si de reintegrare. Actele originale asupra bunurilor pe care le detinem in comun si sunt ... (vezi toată discuția)
Interdictia de instrainare mariovoi mariovoi in ce baza se poate nota interdictia de instrainare in cartea funciara,cu ce acte? (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni nepartajat, amenintare de executare imobiliara victor77 victor77 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea problema: sunt divortat de curand si am impreuna cu fosta sotie un credit in franci ... (vezi toată discuția)