Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de divort, dar si de reintegrare. Actele originale asupra bunurilor pe care le detinem in comun si sunt dobandite in timpul casatoriei, sunt la mine. Sub pretextul unei tranzactii, acesta incearca sa faca rost de un act de proprietate asupra unuia dintre bunurile imobiliare pentru a face o ipoteca bancara. Este posibil ca fostul sot sa faca o ipoteca la care gireaza cu un bun comun(pe contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi iar prima infatisare la partaj nu a avut loc inca) fara ca eu sa fiu de acord, fara ca eu sa semnez vreun act?
Nu poate sa se realizeze un contract cu ipoteca,la care sotul sa gireze,fara acordul dvs.dat in scris in fata reprezentantilor institutiei financiare respective.
Fostul meu sot face aceste demersuri datorita faptului ca am introdus actiunea de reintegrare, el locuind cu altcineva si nedorind prezenta mea si a fiicei mele la domiciliu.
De 9 luni acesta promite tranzactii in scopul de a capata timp si de a ne cere sa amanam actiunile.
Avocatul lui a spus ca are dreptul sa ipotecheze fara mine. Pot face ceva sa impiedic ca acesta sa capete drept de ipoteca de la cartea funciara? Am aflat ca deja au inceput demersurile, nu stiu cat de legal este ceea ce face el. Exista vreo portita pentru el de a instraina imobilele sau de a le ipoteca fara acordul meu? Mentionez ca suntem divortati (poate ca pe baza deciziei de divort poate obtine aceste drepturi?)
Pana nu se fializeaza partajul si apoi o iesire din indiviziune in instanta (in cazul in care la partaj imobilul se imparte si nu este atribuit in intregime unei parti), nu poate vinde, inchiria,ipoteca, dona, ceda folosinta, lua in spatiu etc. Banca verifica pproprietatea si nu da bani pe vorbe. Puteti face o atentionare scrisa bancii. Oricum pt ipoteca se solicita extras de carte fuciara si cetrificat fiscal, dvs aparand pe amandoua. Art. 35 al. 2 di Codul familiei".. nici unul dintre soţi nu poate înstrăina şi nici nu poate greva un teren sau o construcţie ce face parte din bunurile comune, dacă nu are consimţământul expres al celuilalt soţ"
Divort
laviniaraluca
Buna ziua. casatorita din 2007. in 2010 socrii fac act de donatie pe apartament doar sotului, apartamentul fiind al socrilor. pe 15 octombrie 2014 nasc o ... (vezi toată discuția)