avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... URGENT!!! BUNURI COMUNE GAJATE PENTRU CREDIT ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

URGENT!!! BUNURI COMUNE GAJATE PENTRU CREDIT P.J./PARTAJ VOLUNTAR/SITUATIE FALIMENT

Buna ziua,am obtinut mai multe credite ca persoana juridica,credite ce au fost garantate atat cu bunuri proprietate a societatii cat si cu bunuri proprietate personala. De curand am divortat de sotia mea iar in urma partajului o parte din bunurile personale gajate la banca i-au revenit ei. Precizez ca la rugamintea mea sotia nu s-a inscris in Cartea Funciara ca propietara a bunurilor dobandite in urma partajului, deoarece eu nu am achitat inca creditele in banca si nici nu am anuntat banca de existenta partajului. Urma ca dupa ce achit creditele care au fost dobandite prin gajarea respectivelor bunuri sa-mi anunt fosta sotie iar ea sa procedeze la inscrierea in CF. Acum, in urma dificultatilor existente in economie care afecteaza pe toata lumea, ma aflu in imposibilitatea achitarii creditelor respective ba mai mult nu cred ca mai am vreo sansa in a salva firma de la iminentul faliment. Ce se va intampla in aceasta situatie cu bunurile respective? ( ma refer la bunurile care in urma partajului i-au revenit sotiei dar care la banca figureaza inca ca fiind bunuri comune)
multumesc anticipat,
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: niccri14 , utilizator 10:29, 4 Decembrie 2009
banuiesc ca sotia dvs pe atunci a semnat solidar cu dvs, pt a garanta respectivele credite intrucat la momentul respectiv erau bunuri comune. deci si-a dat acordul

acum, din pacate desi sunteti divortati, ambii fiind garanti ai creditului luat de pj sunteti buni de plata, insa fosta sotie poate face actiune de regres impotriva dvs pt a-si recupera paguba#-o
multumesc pentru raspuns. Imi pare rau ca nu am fost explicit in expunerea problemei dar revin acum cu cateva precizari si anume:
o mare parte din bunurile ipotecate la banca au fost obtinute in perioada de concubinaj pe actul de propietate fiind trecut ca unic propietar doar eu, sotia nefigurand nicaieri, fapt pentru care contractul de credit pentru care s-a garantat cu bunurile respective a fost semnat numai de mine. In urma partajului, o mare parte din bunurile obtinute in per de concubinaj au revenit sotiei.
Precizez deasemenea ca pentru credit s-a garantat atat cu bunurile obtinute in perioada de concubinaj( per. a durat aprox 6 ani) precum si cu bunuri obtinute in timpul casatoriei, iar sotia a semnat contractul de credit in calitate de garant doar pentru bunurile obtinute in tp. castoriei. Oricum ea nu a stiut ca o sa ipotechez si bunurile din perioada de concubinaj, nefiind chemata de banca sa semneze. Prin partajul facut la divort eu am recunoscut ca desi bunurile au fost achizitionate in per de concubinaj iar in act am fost inscris numai eu, ele sunt de fapt bunuri comune la a caror achitionare a contribuit si ea si probabil ar fi fost fair play din partea mea sa o anunt ca le voi ipoteca .
asadar revin cu intrebarea : ce sansa are fosta sotie sa ramana cu bunurile respective sau in cazul in care se ajunge la executare silita sa se opuna acesteia? Poate contesta ipoteca ca fiind nula deoarece nu a semnat? Ce implicatii are asupra mea faptul ca nu am anuntat-o de ipoteca acelor bunuri?:(:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare titular drept de proprietate romibaro romibaro in timpul casatoriei, sotul cumpara un tren. pe act se mentioneaza ca este casatorit, dar el este singurul trecut la cumparator. vrand sa ipotecheze terenul ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre o firma aflata in insolventa sebigrozav sebigrozav Am o firma care are un apartament cumparat impreuna cu sotia si acum suntem in divort .Firma este in insolventa ceruta de catre finante ce se poate face ca sa ... (vezi toată discuția)
Bun comun ipotecat fara stirea uneia dintre parti nicucri nicucri Buna ziua, am o problema delicata si anume: am trait in concubinaj cu prietena mea timp de 7 ani ,din 1998-2005, dupa care ne-am casatorit in 2005. Pana la ... (vezi toată discuția)