Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de divort, dar si de reintegrare. Actele originale asupra bunurilor pe care le detinem in comun si sunt dobandite in timpul casatoriei, sunt la mine. Sub pretextul unei tranzactii, acesta incearca sa faca rost de un act de proprietate asupra unuia dintre bunurile imobiliare pentru a face o ipoteca bancara. Este posibil ca fostul sot sa faca o ipoteca la care gireaza cu un bun comun(pe contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi iar prima infatisare la partaj nu a avut loc inca) fara ca eu sa fiu de acord, fara ca eu sa semnez vreun act?
Mai bine lasati ruga si mergeti si inscrieti litigiul in CF, va ajuta mai mult!
Asa, indiferent ce se intampla si cat de (ne)legal, sunteti aparata si orice act subsecvent notarii este anulabil. :D
Va multumesc. din cate am aflat sotul meu deja a depus niste acte la cartea funciara pentru a ipoteca casa (nu stiu daca tot ce face el este legal) si urmeaza in cursul zilelor urmatoare sa primeasca un act cu care banuiesc ca va putea ipoteca.
Este tarziu sa iau masuri?
Ce acte trebuie sa depun la CF?
Daca aveti pe rol procesul de partaj bunuri comune in care intra si acest imobil, atunci va este suficient un certificat de grefa si o copie de pe actiune din care rezulta ca acest bun face obiectul unui litigiu. Cu aceste acte si cu plata unei taxe de 60 de lei, Biroul de cf va nota procesul care va fi opozabil oricarui tert si orice act de instrainare sau de ipoteca a acestui bun facut numai de unul dintre proprietari va putea fi anulat daca in, urma partajului, acest bun nu va fi atribuit instrainatorului/ debitorului ipotecar. ;)
Divort
laviniaraluca
Buna ziua. casatorita din 2007. in 2010 socrii fac act de donatie pe apartament doar sotului, apartamentul fiind al socrilor. pe 15 octombrie 2014 nasc o ... (vezi toată discuția)