avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa gospodereasca transformata in magazin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa gospodereasca transformata in magazin

Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o intrebare
Vreau sa imi deschid un magazin in curtea socrului meu (mediu rural) si proiectantul mi-a spus ca am nevoie de cartea funciara.Tatal meu a fost la primarie si a intrebat daca pentru a cosnstrui o anexa are nevoie de acest document.De la primarie i s-a spus ca nu este nevoie avand actul de proprietate (nici proiectul nu era asa important), insa sa vina cu proiectul si i se va da autorizatia de constructie.Mentionez ca primaria nu a fost informata ca acea anexa va fi in realitate un magazin imbracaminte.

Intrebarea mea:Daca obtin autorizatie pentru constructia unei anexe gospodaresti iar apoi printr-un contract de comodat socrul imi da in folosinta spatiul pentru a desfasura activitati comerciale, o sa am probleme cu primaria sau cu alte organe?
Deasemenea mentionez ca voi infiinta o intreprindere familiala pentru a desfasura activitatea de comert produse nealimentare.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:17, 8 Februarie 2011
"undeva" #-o, "cineva" #-o va va cere un extras CF actual pe care sa fie inscrisa constructia "spatiu comercial" - si nu veti putea avea acest "act" fara sa urmati calea pe care v-a sugerat-o proiectantul.

un autorizat cadastru va face o "lucrare" doua... acordare nr cad/ notare constructie in CF conforma aut construire (platiti o serie de taxe si onorarii dureaza o luna de zile ), dar altel nu veti putea raspunde cerintei vreunui "organ" (de exemplu camera de comert #-o)
Pentru orice trebuie autorizatie de construire. In plus o "anexa gospodareasca"este o constructie complementara locuintei ca de exemplu,:o magazie, o bucatarie de vara, un hambar, o piscina, o sera(sunt enumerate in Anexa 2-L.50/1991) pe cand un magazin este un spatiu cu destinatie " spatiu comercial"-sunt alte incadrari din pct.de vedere fiscal(de plata a impozitului), din pct.de vedere a suprafetei necesare obligatorii pt. a fi incadrat ca spatiu comercial.Asa ca va duceti la primaria de care apartineti si cereti un certificat de urbanism pt.construire "spatiu comercial".Veti vedea ce va va spune in C.U.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie/plan de constructie Ibigiu Ibigiu Buna ziua, Vreau sa imi construiesc un hambar pe stalpi de teava prinsi in beton si cu acoperis de lemn acoperita cu tigla. Intrebarea mea este : Am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare Cris 78 Cris 78 Socrul meu a desfasurat o activitate comerciala in perioada 2013-2017 avand o firma PFA,existand un contract de comodat pentru sediu social avand adresa casei ... (vezi toată discuția)
O piscina 6x3m in curte are nevoie de autorizatie de constructie? csmara csmara Daca vreau sa construiesc o piscina in curte (privata nu publica), 6m x 3m din materiale prefabricate (nu beton) cu o sapatura de 120 cm, am nevoie de ... (vezi toată discuția)