Va deranjez si eu cu o intrebare
Vreau sa imi deschid un magazin in curtea socrului meu (mediu rural) si proiectantul mi-a spus ca am nevoie de cartea funciara.Tatal meu a fost la primarie si a intrebat daca pentru a cosnstrui o anexa are nevoie de acest document.De la primarie i s-a spus ca nu este nevoie avand actul de proprietate (nici proiectul nu era asa important), insa sa vina cu proiectul si i se va da autorizatia de constructie.Mentionez ca primaria nu a fost informata ca acea anexa va fi in realitate un magazin imbracaminte.
Intrebarea mea:Daca obtin autorizatie pentru constructia unei anexe gospodaresti iar apoi printr-un contract de comodat socrul imi da in folosinta spatiul pentru a desfasura activitati comerciale, o sa am probleme cu primaria sau cu alte organe?
Deasemenea mentionez ca voi infiinta o intreprindere familiala pentru a desfasura activitatea de comert produse nealimentare.
"undeva" #-o, "cineva" #-o va va cere un extras CF actual pe care sa fie inscrisa constructia "spatiu comercial" - si nu veti putea avea acest "act" fara sa urmati calea pe care v-a sugerat-o proiectantul.
un autorizat cadastru va face o "lucrare" doua... acordare nr cad/ notare constructie in CF conforma aut construire (platiti o serie de taxe si onorarii dureaza o luna de zile ), dar altel nu veti putea raspunde cerintei vreunui "organ" (de exemplu camera de comert #-o)
Pentru orice trebuie autorizatie de construire. In plus o "anexa gospodareasca"este o constructie complementara locuintei ca de exemplu,:o magazie, o bucatarie de vara, un hambar, o piscina, o sera(sunt enumerate in Anexa 2-L.50/1991) pe cand un magazin este un spatiu cu destinatie " spatiu comercial"-sunt alte incadrari din pct.de vedere fiscal(de plata a impozitului), din pct.de vedere a suprafetei necesare obligatorii pt. a fi incadrat ca spatiu comercial.Asa ca va duceti la primaria de care apartineti si cereti un certificat de urbanism pt.construire "spatiu comercial".Veti vedea ce va va spune in C.U.