avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contractuala contract Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contractuala contract Vanzare-cumparare

Buna ziua,

Daca vreau sa vand un teren, cum pot pune clauza contractuala cumparatorului sa nu poata sa vanda terenul timp de 10 ani de la incheierea ctr de V-C?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi7777 , utilizator 13:48, 8 Februarie 2011
buna ziua,
vreau sa elimin riscul de a ma trezi ca vand unui speculator :)
si ma gandesca ca daca cineva ar vrea sa cumpere ca isi construiasca imobil si sa locuiasca acolo, nu ar avea de ce sa fie un impediment clauza impusa.
multumesc
se inampla ca eu sa am o proprietate pe care vreau sa o parcelez si una din parcele vreau sa o vand.. si de asta.. nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce vecin nedorit apoi :)
da ma rog este foarte discutabil ce doriti dvs, in cazul asta nu mai vindeti, este cel mai simplu. :)
ideal asa ar fi :)
dar se intampla sa fie alt#-ofel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parte de mosternire cu o conditie. zzanetta zzanetta Vreau sa cedez patea de mostenire dupa parinti surorii mele si sa poata intabula casa parinteasca dar as vrea cu conditia sa nu poata vinde partea mea cedata ... (vezi toată discuția)
Important .buna ziua , am si eu o intrebare. sora mea a gasit un apartament ... Laurentia409 Laurentia409 Buna ziua , am si eu o intrebare. Sora mea a gasit un apartament de cumparat de la biserica catolica . Apartamentul a facut parte dintr-un proiect al ... (vezi toată discuția)
Clauza de inalienabilitate Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Bună ziua. În ce ar putea consta interesul serios şi legitim pentru ca înstrăinătorul să poată insera această clauză într-o ... (vezi toată discuția)