avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza de inalienabilitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza de inalienabilitate

Bună ziua. În ce ar putea consta interesul serios şi legitim pentru ca înstrăinătorul să poată insera această clauză într-o convenţie, desigur, dacă şi cumpărătorul este de acord? Mulţumesc.
:O Buna intrebare. Dupa cum vedem, teoria e frumoasa si inaltatoare, dar nu prea ii gasesti locul in practica
De acord, m-ar interesa dacă această clauză a putut fi inserată cu succes în convenţii, şi cum a fost justificată inserarea ei .
Locul şi l-ar găsi în practică, pentru că, de pildă eu aş dori să înstrăinez o mică proprietate unei anumite persoane , dar aş vrea să mă asigur de faptul că această persoană nu va cumpăra de la mine cu un preţ modic , iar peste un timp să o vândă altcuiva la un preţ mai mare .Sau , să nu se întâmple aşa cum i s-a mai întâmplat acestei persoane, să fie executată silit de fisc şi să rămână homless.
Interesul meu este să nu se întâmple niciuna dintre aceste situaţii, mai mult, îi înstrăinez proprietatea cu scopul de a locui acolo cu familia şi de a mă ajuta în gospodărie. Ori dacă se întâmplă ceva din cele expuse mai sus, în lipsa unei clauze, nu aş mai putea interveni ....
Bună seara. Mi-a revenit în atenţie subiectul caluzei de inalienabilitate care ar putea fi inserată într-un contract prin care se transferă dreptul de proprietate.
De pildă, un soţ ( ex soţ de fapt) , ar putea ceda toate bunurile imobile celuilalt ex soţ, în cadrul partajului de bunuri comune, cu condiţia ca acesta din urmă să se oblige a nu înstrăina aceste bunuri, pentru a a se asigura că cei 2 copii vor putea moşteni aceste bunuri?
Câtâ vreme legea reglementează această clauză, este clar că ea ar trebui să fie cât se poate de legală, iar interesul, în cazul expus de mine, ar fi unul cât sse poate de serios şi, de ce nu, chiar unul legitim.
ªtiu că este o noutate în legislaţia civilă şi că în general oamenii nu pun astfel de condiţii, poate pentru că nu cunosc despre această posibilitate.Totuşi, există situaţii când câte cineva întreabă dacă se poate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza inalienabilitate 15062013 15062013 Buna seara, Soțul meu a mostenit împreuna cu sora sa un apartament in urma decesului mamei. Inainte de căsătoria noastră, sora a ieșit din ... (vezi toată discuția)
Important .buna ziua , am si eu o intrebare. sora mea a gasit un apartament ... Laurentia409 Laurentia409 Buna ziua , am si eu o intrebare. Sora mea a gasit un apartament de cumparat de la biserica catolica . Apartamentul a facut parte dintr-un proiect al ... (vezi toată discuția)
Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)