avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara cu probleme

Deschid acest topic nou in ideea de a gasi un raspuns cat mai elocvent la intrebarile exprimate :
Problema consta in urmatoarele:
Tatal fetei este plecat in strainatate de cativa ani buni,in urma cu cativa ani buni ( peste 5 ani ) a stabilit o pensie alimentara de vreo 30-40 lei noi,pana azi a achitat lunar aceasta pensie printr-o verisoara ce sta in casa lui din localitatea in care el a locuit,trait,nascut,etc .Acea verisoara are legatura directa cu el lunar,dar nu e singura verisoara a lui ( fiind si alte rude ce mai stabilesc legaturi telefonice,mandate,scrisori,transferuri bani,etc ) .Deoarece pensia alimentara este foarte mica ( consider eu ) cer sa fiu sfatuit cat ar trebui sa fie calculatata ( in functie de ce mai exact se stabileste suma exact ) si ce pot sa fac pt a depunde la tribunal ( ce si cum trebuie sa fac ) pt a obtine o marire a pensiei alimentare ( eventual daca se poate recupera si ceva din urma ca urmare a trecerii timpului si a sumei foarte mici ).Specific ca nu cunosc unde anume locuieste si cat exact castiga sau unde lucreaza,dar stiu adresa sa unde are ca propietate casa in care sta ( ca chirias ) verisoara lui ( ca si chirias verisoara lui are grija de casa )
Am sa va rog daca se poate atasa un document scris pe care sa il pot salva si printa astfel incat sa pot completa eventualele spatii libere si merge direct la tribunal cu el
Va multumesc anticipat

PS: Pot in schimb oferi suport de orice gen pe parte de Hardware sau Software in orice priveste Windows XP sau Windows 7 sau Nokia Symbian ( programe,jocuri,antivirusi,securitate,customitizare )

Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
LucianGL, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:19, 9 Februarie 2011
Puteti introduce o actiune privind majorarea pensiei de intretinere. Pensia de intretinere se stabileste in functie de venitul net al celui obligat sa o plateasca.
In cazul in care acesta nu realizeaza venituri sau nu puteti face dovada ca el realizeaza venituri(munceste fara carte de munca) pensia va fi stabilita in functie de venitul minim pe economie. (aproximativ 580 lei -venitul net)
Pensia de intretinere reprezinta: 1/4-pt un copil, 1/3 pentru doi copii si 1/2 pentru trei sau mai multi copii.
Exista vreo sansa sa pot recupera din urma bani ? Daca DA,ce anume trebuie sa fac ?
Totodata vreau sa stiu ce trebuie ca eu sa ma duc la tribunal , Exact ce trebuie sa scriu ( daca e necesara o cerere ) si ce copii pentru acte sunt necesare ?
daca nu puteti prezenta dovada ca lucreaza sau cat castiga se va stabili fct de venitul minim, pt un copil maxim 167 lei. se va primi cu data introducerii cererii, nu puteti obtine o pensie marita pt perioada trecuta.
faceti cerere, atatsati copii dupa hotararea de divort, certificatul de nastere al copilului sau buletin daca e cazul, copie dupa buletinul dvs
Sa zicem ca depun azi actele necesare pentru marire,ce se va intampla ? Totodata el luna viitoare ii va trimite ca de obicei aceeasi suma de 40 lei , cu toate ca eu am depus acele acte ( acum nu stiu in cat timp cererea se aproba si intra in vigoare ) si daca sa presupunem ca se aproba in 2 zile si peste o luna primesc suma de 40 lei in loc de sa zicem 140 lei,ce trebuie sa fac atunci ? ,sau ce pot sa fac atunci ( ce drepturi si obligatii am ) ?
daca nu va da diferenta de bunavoie, il puteti executa silit

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara galatan.anamaria@yahoo.com galatan.anamaria@yahoo.com Buna ziua as dori sa ma ajutati cu formularea unei cereri pt marire pensie alimentara,mentionez ca sunt divortata de 2 ani de zile am o fetita de 6 ani care a ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre pensia alimentara Hamann Hamann Buna, vin si eu cu unele intrebari, fiind vorba de o prelungire pensie alimentara: 1.Daca copilul e inca minor si implineste abia peste 2 luni varsta ... (vezi toată discuția)