avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua as dori sa ma ajutati cu formularea unei cereri pt marire pensie alimentara,mentionez ca sunt divortata de 2 ani de zile am o fetita de 6 ani care a inceput cursurile scolare instanta ne.a stabilit o pensie de 113 lei suma fixa,fostul sot mai are un copil dintr.o relatie anterioara in varsta de 13 ani care la momentul divortului avea stabilit 25%pensie...deci fetita mea 113 lei celalalt copilas peste 300 lei,intre timp fostul sot si.a dat acceptul definitiv copilul sa poata pleca din tara cu mama lui urmand in prezent cursurile scolii in anglia.intrebarea mea cum sa formulez cererea ca sa obtin 16,5% pensie pt fetita mea in conditiile in care celalalt copilas este intr.o tara mai dezvoltata cu mai multe posibilitati si are pensie tripla
Cel mai recent răspuns: galatan.anamaria@yahoo.com , utilizator 15:13, 21 Decembrie 2017
Puteti cere majorarea pensiei de intretinere, aratand ca a intervenit o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea (fostul sot) şi nevoia celui care o primeşte (minorul) cu mentiunea ca pensia de întreţinere se stabileşte până la o o treime pentru 2 copii.
In momentul de fata cei doi copii beneficiaza de 1/3 din venitul lui doar ca unul din copil are 25% celalalt 7%...si cei doi copii traiesc in familii si tari diferite,imi era de ajutor sa stiu cum sa formulez cererea de chemare in judecata pt marire pensie si sa scot in evidenta aceste aspecte si diferenta foarte mare de procent cuvenit copilului meu....imi doresc sa reusesc sa obtin pt copilul meu pensie alimentara procentuala sa evit timpul pierdut la eventualele cresteri salariale
Specific ca in momentul divortului si stabilirii pensiei alimentare am cerut 16,5% am fost reprezentata si de un avocat la momentul respectiv dar nu mi s-a acordat,sa hotarat o suma fixa de 113 lei de ce? nu stiu...si asta imi e teama daca nu pun problema cum trebuie voi cere degeaba,eventual mi se va mari cu cativa zeci de lei suma fixa in urma cresterilor salariale,va multumesc si imi cer mii de scuze daca deranjez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara bbobita72 bbobita72 Buna ziua. Mà numesc Alupoaie Vasilica si sunt impreuna cu sotul meu de aproape 8 ani.De 2 ani si 5 luni suntem casatoriti legitim.Avem impreuna 2 ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)