avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit care n-a fost girat cu casa/

in 2007 n-am avut de lucru si am facut o mare prostie- am facut 2 credite pentru o ruda. Aceasta a platit, cu chiu cu vai, cateva luni, apoi a renuntat. Cei care mi-au acordat creditul, l-au dat firmei de asigurare, aceasta nu a luat legatura cu mine si, dupa o perioada de timp, l-au dat unei firme de recuperare. Aceasta mi-a facut poprire, am platit o perioada de timp, apoi, fara niciun anunt, banii au venit inapoi. Cei de la munca n-au vrut sa faca corespondenta, am umblat eu, am dat de firma de asigurari, am discutat si mi-au zis ca un credit a ramas la ei, iar celalalt l-au dat altei firme de recuperare. Pentru un credit platesc la firma de asigurare, iar pentru celalalt, am luat legatura cu noua firma- foarte agresiva si plina de amenintari. Mi-am stabilit, in functie de salariu si restul cheltuielilor, o suma minima de plata pe care o achit lunar. Cei de la firma de asigurari n-au comentat nimic pana acum, dar cei de la firma de recuperare sunt mari teroristi, mai ales ca sunt si penalitati pentru perioada in care nu s-a mai platit. Creditele n-au fost girate cu casa, sotul a fost coplatitor. Dar, imi pot pierde-totusi-casa, nu? Ce pot sa fac ca sa impiedic pierderea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 09:57, 13 Februarie 2011
da, puteti pierde casa, executarea silita putandu-se indrepta impotriva bunurilor mobile si imobile, chiar daca nu exista un contract de garantie reala imobiliara, si avand in vedere ca executarea a inceput, creditul fiind cesionat catre o firma de recuperari, nu puteti face mare lucru, adica chiar daca faceti un act de vanzare -cumparare cu un tert (nu ruda), executorul va deschide actiune in anulare si deci repunerea partilor in situatia anterioara vanzarii. Propun sa luati legatura cu executorul sau cu firma de recuperari, sa vedeti clar care este debitul si sa vedeti daca exista vreo solutie, sa se reesaloneze datoria si sa platiti, sfatul meu este sa va ganditi bine in momentul in care vi se va da vreun nou angajament de plata de semnat.
Din păcate, in Romania nu exista o lege care sa te apere ca cetăţean. Nu- i pasa nimănui ca eşti aruncat in Strada in condiţiile in care nu ai girat împrumutul cu locuinţa. Se întâmpla sa nu mai ai bani sa platesti, dar hienele stau la colţ si au putere legislativă si executiva si-ţi vor lua casa, pâinea de la gura si-ţi vor arunca pruncii in strada.
Si nimanui nu-i pasa, nici măcar noua, viitoarelor potentiale victime.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator
Exista legi in Romania care le confera creditorilor posibilitatea de a-si recupera banii.
Daca dvs. ati luat un credit si nu l-ati platit, cine e victima? Banca. E normal sa isi recupereze banii, ca nu face opere de binefacere.
Dvs. daca nu v-ati gandit ca ruda s-ar putea la un moment dat sa nu plateasca, nu sunteti doar victima, sunteti si fraier.
Aveti o posibilitate sa salvati casa de la executare silita, dar nu o veti afla de la mine. Poate o sa o aflati cand e prea tarziu, cum va interesati acum dupa ce ati jucat bambilici cu casa pt "o ruda".
Ceea ce nu înţeleg aservitii bancilor este ca banca trebuie sa-si asume răspunderea pentru un imprumut la care nu a solicitat garantii. Dacă omul nu mai are veniturile necesare platii ratelor, banca e raspunzatoare pentru un împrumut acordat fără acoperire.
paula11 a scris:

Ceea ce nu înţeleg aservitii bancilor este ca banca trebuie sa-si asume răspunderea pentru un imprumut la care nu a solicitat garantii. Dacă omul nu mai are veniturile necesare platii ratelor, banca e raspunzatoare pentru un împrumut acordat fără acoperire.


dumneavoastra nu intelegeti un lucru, in momentul in care o persoana face credit fara garantii imobiliare, aceasta raspunde in cazul neplatii cu intreg patrimoniul, daca cumva nu mai inregistreaza venituri pentru a se putea instituii poprire de 1/3 cf legii, atunci banca se va indrepta catre bunurile mobiliare si imobiliare ale debitorului, si da, banca isi asuma un risc , un credit negarantat reprezinta cheltuieli iar restantele in caz de neplata reprezinta provizioane de risc si neplata. Executarea silita este o situatie nefericita dar din experienta va spun ca sunt persoane care s-au supraindatorat adica gradul lor de indatorare ajunge undeva la 200% fata de salariu, pt ca au luat credite cu buletinul, credite de la IFN-uri, care nu erau raportate in nici o baza unde banca face verificari, si s-au trezit ca le-ar mai trebuii inca unul sau chiar 2 salarii ca sa plateasca rata. Si tot din experienta va spun ca in cazurile in care exista buna credinta din partea debitorului atunci se poate gasii o solutie de comun acord cu banca

Alte discuții în legătură

Executare silita, va rog sa inteleg si eu impexvladel impexvladel Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie apartament robert paul robert paul Buna seara.Am de platit la asociatie 4000 de lei din restante etc.Apartamentul unde locuim este girat la banca de vreo 12 ani,iar acum ne-a venit decizia ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere urgenta val_sorina val_sorina as ruga un avocat sa-mi spuna parerea :am girat cu casa pe cineva la un credit..acela a disparut,banca ma somat cu executorul daca nu restitui creditul....as ... (vezi toată discuția)