avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am sanse?- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am sanse?- partaj

Am divortat acum 3 ani si mi-a fost incredintat copilul pt ca mama lui este plecata in Portugalia de ceva timp. As putea sa deschid partaj dupa atata timp?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 1 Mai 2008
Partajul dupa divort se poate face oricand.
Multumesc pt raspunsul rapid. Dar daca a vandut unele proprietati de atunci, mai e posibil sa cer parte din ele?
Sigur ca da, e de recomandat sa gasiti o cale prin care sa va intelegeti cu fosta sotie asupra bunurilor ce revin fiecaruia si sa faceti o tranzactie, va costa mai putin.
Multumesc mult.
se pare ca nu se va putea incheia o tranzactie.
Depinde ce fel de proprietati au fost instrainate. daca va referiti la imobile, contractele incheiate fara semnatura dvs. sunt nule absolut si va trebui sa solicitati in instanta anularea acelor contracte de vanzare-cumparare. daca e vorba de bunuri mobile, consimtamintul dvs. e prezumat, pana la proba contrara, astfel incat va trebui sa probati in instanta reaua-credinta a fostei sotii si faptul ca dvs. nu ati beneficiat de cota ce vi se cuvenea, pentru a se putea inscrie bunul respectiv la masa de impartit.

Alte discuții în legătură

Partaj - pierdut. recurs - pierdut. acum pot cere eu partaj? ionut979 ionut979 Buna ziua. Fosta sotie a deschis proces de partaj. A cerut impartirea a doua credite de nevoi personale contractate de ea in timpul casatoriei. A pierdut. A ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale marius007go marius007go buna ziua! sunt in prag de divort si intrebarea mea este daca ratele creditelor facute pe numele meu, pe parcursul casatoriei, se impart?Adica daca va prelua ... (vezi toată discuția)