avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am sanse?- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am sanse?- partaj

Am divortat acum 3 ani si mi-a fost incredintat copilul pt ca mama lui este plecata in Portugalia de ceva timp. As putea sa deschid partaj dupa atata timp?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 1 Mai 2008
Au fost cateva bunuri pe care le-a luat in lipsa mea de acasa. Dar si un imobil cumparat pe numele ei dar in timpul casatoriei( cu banii nostri).Apoi ar mai fi cateva credite , unele semnate si de ea, pe care le platesc eu. Se impart si acestea?:whistle:
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
MihaiNiky, utilizator
Atunci e relativ simplu: dovediti cu hotararea de divort ca in fapt casatoria s-a desfacut la data de... imobilul fusese achizitionat in timpul casatoriei, incheiate la data de, finalizata la data de.. si cu contractul de vanzare - cumparare incheiat de fosta sotie, care si-a insusit intreaga contravaloare a imobilului, desi nu era exclusiv proprietatea sa si astfel anulati contractul de v-c al imobilului in cauza si il aduceti in masa partajabila.
MihaiNiky a scris:

Au fost cateva bunuri pe care le-a luat in lipsa mea de acasa. Dar si un imobil cumparat pe numele ei dar in timpul casatoriei( cu banii nostri).Apoi ar mai fi cateva credite , unele semnate si de ea, pe care le platesc eu. Se impart si acestea?:whistle:


Obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru indeplinirea nevoilor obisnuite ala casatoriei sunt obligatii comune. Daca creditul contractat a fost luat in acest scop constituie datorie comuna, daca creditul contractat a fost luat pentru satisfacerea unor nevoi personale , atunci datoria este proprie sotului ce a contractat-o.

Instanta are indatorirea de a determina nu numai imprejurarile generale care au ocazionat asumarea obligatiei, ci si care a fost scopul urmarit la asumarea obligatiei, adica implinirea unor nevoi obisnuite ale casniciei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - pierdut. recurs - pierdut. acum pot cere eu partaj? ionut979 ionut979 Buna ziua. Fosta sotie a deschis proces de partaj. A cerut impartirea a doua credite de nevoi personale contractate de ea in timpul casatoriei. A pierdut. A ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale marius007go marius007go buna ziua! sunt in prag de divort si intrebarea mea este daca ratele creditelor facute pe numele meu, pe parcursul casatoriei, se impart?Adica daca va prelua ... (vezi toată discuția)