avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a nu parasi localitatea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a nu parasi localitatea

Am si eu o problema pe care sper sa o elucidez cu ajutorul dumneavoastra.
In luna iunie 2010 am avut interdictie de a parasi localitatea intr-un dosar penal care era in faza cercetarii penale. M-am prezentat zilnic timp de 45 de zile la organele de politie pentru a face prezenta conform graficului facut de dansii. Dupa acest timp am facut cerere la tribunal de inlocuire a acestei masuri cu cea de a nu parasi tara. Am fost sunat de "domnii' de la DIICOT care mi-au spus ca nu trebuia sa fac acea cerere deoarece mie imi expirase masura dupa 30 de zile. I-am intrebat de ce a mai trebuit sa merg la "prezenta" dupa acele 30 de zile iar dansii au spus ca de fapt nu trebuia sa mai merg si oricum din acel moment sa nu ma mai duc la politie ca nu mai e nevoie. Mi-au mai spus sa ma duc sa retrag cererea facuta de mine la tibunal sa nu mai fie ei nevoiti sa "care" dosarul de la parchet la tribunal si asta am si facut.
Dupa 8 luni de la momentul respectiv mai exact saptamana trecuta am mers la Serviciul Pasapoarte sa-mi iau pasaportul retinut la momentul interdictiei. Domnul de acolo mi-a spus ca in baza lor de date eu figurez si acum cu interdictie de a nu parasi localitatea. As vrea sa va intreb cui trebuie sa ma adresez sa rezolv problema aceasta. La momentul actual dosarul este pe rol dar nu cred ca asta conteaza.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:31, 8 Februarie 2011
solicitati instanta de judecata sa emita o adresa sau sa se pronunte prin incheiere cu privire la inexistenta masurii de a nu parasi localitatea.

legalizati incheierea si mergeti cu ea la serviciul pasapoarte astfel incit acestia sa deblocheze situatia.
Da,in mod normal organul care dispune o masura trebuie sa comunice si incetarea acesteia.
Adresati o cerere in scris mai inainte de termenul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consemn la frontiera aurpoze aurpoze Buna ziua Am si eu o mica poveste Sunt inculpat intr-un dosar aflat pe rol la Tribunalul Craiova , in care am fost pus sa ma judec in stare de libertate ... (vezi toată discuția)
Schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați o problema....se poate schimba masura obligarii de a nu parasii localitatea de domiciliu cu masura obligarii de a nu parasi judetul. Emitentul Ordonantei este ... (vezi toată discuția)
Proces la iccj - acordare termen pentru angajare aparator maneageorge99 maneageorge99 1-Este obligata instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa acorde un nou termen de judecata,la primul termen, daca nu am angajat inca aparator ales ... (vezi toată discuția)