avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu

o problema....se poate schimba masura obligarii de a nu parasii localitatea de domiciliu cu masura obligarii de a nu parasi judetul. Emitentul Ordonantei este DIICOT. Care este procedura? In Cpp e mentionata si masura obligarii de a nu parasi tara..cu masura aceasta sigur nu o vor schimba, deci ar ramane judetul.....
Cel mai recent răspuns: ContSters201986 , utilizator 19:16, 26 Mai 2011
Procedura este cea prevazuta de art.437 ind.1 C.proc.pen., revocarea masurilor de siguranta.
Puteti incerca sa solicitati aceasta schimbare daca "temeiurile care au impus luarea acestei masuri au incetat" sau exista situatii (medicale-boala, familiale etc.) care impun in mod necesar "modificarea" interdictiei de a nu parasi localitatea, in sensul celor aratate de dvs.
NU exista masura de a nu parasi judetul in codul de procedura penala.Nu poate fi dispusa o asemenea masura.
Se poate dispune ori masura prevazauta de art 145 c.pr.pen. sau cea prevazuta de art 145 indice 1 din acelasi cod.

avocat Claudiu Lascoschi
Da stiam ca nu exista in Cpp masura preventiva de a nu parasi judetul. Am facut cerere care s-a si aprobat de schimbarea masurii preventive dispuse anterior cu masura obligarii de a nu parasii tara.
Merci
Deci, e totul O.K. din punct de vedere legal.
In general, se intampla ca multe persoane supuse unor acuzatii grave sa paraseasca tara.
Cat priveste obligatia de a nu parasi localitatea masura poate fi considerata ca fiind abuziva daca nu este temeinic motivata de instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
si eu am interdictia de a nu parasi judetul si de a nu conduce nici un fel de autovehicul.este normal? sant cercetat intr-un dosar penal de DIICOT pentru contrabanda cu tigari

Alte discuții în legătură

Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara proces penal AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Ce se intampal daca la inceputul unui proces penal nu s-a judecat camera preliminara iar acest proces a ajuns la sfarsit? (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi localitatea animacikaa animacikaa cine emite interdictia de a nu parasi localitatea? un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de ... (vezi toată discuția)