avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consemn la frontiera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consemn la frontiera

Buna ziua

Am si eu o mica poveste
Sunt inculpat intr-un dosar aflat pe rol la Tribunalul Craiova , in care am fost pus sa ma judec in stare de libertate de catre Curtea de Apel Craiova prin inlocuirea masuri stari de arest preventiv cu anumite interdicti si obligatzi ...printre care si cea de nu parasi localitate(eu fiind din Bucuresti) si o alta obligatie de a merge in fiecare saptamana sa semnez "condica" la sectia de politie de care apartin. Aceasta masura nu are un termen anume sau perioada. Toate bune si frumose pana cand politistul unde semnam la sectie mi-a spus ca eu sa nu mai vin la semnat ca lor nu le-a mai venit nici o foaie prin care sa fie imputernicitzi sa ma cheme acolo ...asta dupa aproape 2 luni ....
Intrebarea mea este eu ne mai smergand sa semnez condica ...se prea poate sa parasesc tara ..fara nici o problema, sau as putea fiind dat in consemn la frontiera.
Sa nu uit judecatoare de caz de la tribunal ...in nici o incheiere de sedinta nu a adus in discutie posibila prelungiri a masuri de interdictie ...a nici unuia dintre inculpatzi aflatzi in dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
aurpoze, utilizator
Nu trebuie să părăsiţi ţara, fiindcă sub această obligaţie principală aţi fost pus sub liberarea provizorie.
Trebuie să vă supuneţi programului de supraveghere stabilit prin închieere.
Încaz contrar vă poate fi revocată liberarea şi să fiţi din nou în arest.
Programul de supraveghere poate fi modificat sau chiar ridicat, însă doar de instanţă şi, oricum , veţi fi înştiinţat.
Da, cert organele poliţiei de frontieră sunt încunoţtinţate despre persoanele care au interdicţia de a părăsi ţara.
Nu vă mai duceţi să semnaţi,,condica,, , aşteptaţi să vă cheme ei dacă aşa v-au spus.
dar exista vreun mod prin care as putea afla daca sunt in consemn la frontiera ..eu avand obligatia sa nu parasesc loclaitatea ..Si nca ceva Trbunalul nu ar trebui sa faca prelungire la interdictii ...eu nu am un termen ...si nici nu spun pana la finalizarea procesului ..pur si simplu spune ca am interdictii...
Dacă aveţi obligaţia de a nu părăsi localitatea se subânţelege faptul că nu aveţi dreptul să părăsiţi nici ţara.
Dacă nu aveţi termen, nu este nimic de prelungit.
Pentru motive întemeiate veţi putea solicita părăsirea temporară a localităţii, cu obligaţia de a înştiinţa organele care efectuează supravegherea, despre data întoarcerii dvs.
Da, aveţi interdicţii fiindcă aceste interdicţii reprezintă garanţia faptului că nu vă veţi sustrage de la up sauj udecată.
Eu nu mai sunt sub supraveghera nimanui ,,,organul de politzie care ma avea sub supraveghere a incetat sa ma mai cheme la el ...deoarece spune el nu mai are nici un motiv ...nu mai are nici o hartie la mana prin care este obligat sa ma cheme la el ...a spu ca nu sa mai facut nici o prelungire ...eu consider ca ne mai fiind chemat la cel care ma supravehe au incetet interdictiile... si inca ceva judecatoare nu a precizat niciodata de cand ne judecam ..Ianuarie ...cum ca se face vreo prelungire a interdictiilor ....si aceasta interdictie a fost data de catre curtea de apel ..noi ne judecam la tribunal
Masura se prelungeşte din 30 în 30 de zile, iar măsura nu poate depăşi durata de un an , respectiv 2 ani dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită depăşeşte 10 ani.
Adresaţi-vă instanţei care judecă procesul , cu o cerere , prin care să constate eventual faptul că măsura a încetat de drept.Sau măcar să ştiţi ce se întâmplă.Ar fi putut să verifice din oficiu şi să vă informeze apoi.Dar ocupaţi-vă dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie de a parasi tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)
Lnterdictia de a parasi localitatea diana1_andra diana1_andra \\"O altă modificare a Codului de procedură penală se referă la măsurile preventive, interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara fiind eliminate. ... (vezi toată discuția)
Am fost intors la aeroport.. va rog sa ma ajutati.. Bmw335xdi Bmw335xdi Azi am vrut sa plec in italia.. Si la vama am fost oprit si intors inapoi.. In 2009 am fost areatat pentru 30 de zile pentru frauda onformatica .. Dupa care am ... (vezi toată discuția)