avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lnterdictia de a parasi localitatea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lnterdictia de a parasi localitatea

"O altă modificare a Codului de procedură penală se referă la măsurile preventive, interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara fiind eliminate. Apare, astfel, arestul la domiciliu."asta inseamna ca nu imi va prelungi interdictia dupa ce trec cele 30 de zile?
Arestul la domiciliu este o masura mai restrictiva decat obligatia de a nu parasi localitatea.
Nu cred ca se va aplica in cazul dvs.
Ar insemna sa nu mai puteti iesi din casa...
Daca se va intampla asa ceva apelati de urgenta la avocat pentru sa face plangere.
Interdictia de a parasi localitatea sau tara au fost inlocuite cu controlul judiciar sau controlul judiciar pe cautiune care nu mai sunt acum măsuri subsecvente arestării preventive, ci alternative la arestare.
Donu` Patrascu am interdictia din noiembrie si mi s-a prelungit la fiecare 30 de zile acum expira pe data de 5 februarie. Intrebarea mea este daca mai poate fi prelungita tinand cont ca s-a eliminat in noul cod penal sau vor trebui sa gaseasca o alternativa?Care credeti ca va fi aceasta si ce implica ea sunt in ancheta penala pentru trafic droguri de risc va multumesc anticipat.
Măsurile preventive aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a legii noi continuă şi se menţin pe durata pentru care au fost dispuse, în condiţiile prevăzute de legea veche. La expirarea acestei durate, măsurile preventive pot fi prelungite ori, după caz, menţinute, revocate sau înlocuite cu o altă măsură preventivă, în condiţiile legii noi.
La expirarea duratei măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea ori a obligării de a nu părăsi ţara, aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a legii noi, se poate lua împotriva inculpatului oricare dintre măsurile preventive prevăzute de legea nouă.
În cauzele aflate în curs de judecată la data intrării în vigoare a legii noi, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori cea a obligării de a nu părăsi ţara, aflată în curs de executare, se menţine până la termenul de judecată acordat în cauză, când instanţa poate lua împotriva inculpatului oricare dintre măsurile preventive prevăzute de legea nouă.
Propunerile, cererile sau orice alte cauze privind luarea, prelungirea, revocarea, înlocuirea sau încetarea măsurilor preventive, în cursul urmăririi penale, aflate în curs de soluţionare în primă instanţă la data intrării în vigoare a legii noi, se soluţionează de către judecătorul de drepturi şi libertăţi competent conform legii noi, potrivit regulilor prevăzute de aceeaşi lege. Recursurile aflate în curs de judecată la data intrării în vigoare a legii noi, declarate împotriva încheierilor din cursul urmăririi penale privitoare la măsurile preventive, rămân în competenţa aceleiaşi instanţe şi se judecă potrivit regulilor prevăzute de legea veche. Dacă instanţa admite recursul şi casează încheierea, procedează la rejudecarea cauzei conform legii noi, putând lua oricare dintre măsurile preventive prevăzute de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest la domiciliu p-theodor p-theodor Buna ziua, in prezent sunt in arest la domiciliu timp de 30 zile pentru infractiunea de trafic de droguri. Judecatorul de drepturi si libertati, pe langa ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar cernatelena1989 cernatelena1989 Buna ziua! Prietenul meu este implicat intr-un dosar privind traficul de droguri legea 143/2000 art. 2 . A fost arestat timp de 9 saptamani iar apoi a fost ... (vezi toată discuția)
Control judiciar abuziv inculpatulderezerva inculpatulderezerva Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care am intampinat-o in cursul unui proces penal. In februarie 2013 am fost arestat intr-un dosar ... (vezi toată discuția)