avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare sub control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare sub control judiciar

Buna ziua!
Prietenul meu este implicat intr-un dosar privind traficul de droguri legea 143/2000 art. 2 .
A fost arestat timp de 9 saptamani iar apoi a fost eliberat sub control judiciar cu restrictia de a nu parasi localitatea. La o saptamana dupa eliberarea sub control judiciar a fost procesul in urma careia s-au dat pedepsele, respectiv 6 luni cu suspendare, in urma careia parchetul a facut apel. Teoretic ar fi trebuit sa i se ridice restrictia de a nu parasi localitatea dupa ce s-au dat pedepsele ?
Ce trebuie facut in acest sens ?
Avocata a spus ca din punctul ei de vedere aceasta masura nu mai e valabila, i-a dat niste documente pe care sa le duca la politie dar cei de acolo au spus ca nu sunt bune.... Se poate face ceva in acest sens ?


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:38, 19 Martie 2011
Procesul nu s-a incheiat. Sentinta avand cai de atac (apel,recurs). Dupa terminarea tuturor cailor de atac si ramanerea hotararii definitiva si IREVOCABILA,abia atunci se poate vorbi de o schimbare a starii de fapt ce a condus la restrictia respectiva. Este o masura asiguratorie.Pedeapsa initiala (in fond) nu este definitiva. Ea poate fi modificata,in urma cailor de atac. Bineinteles,motivat,adica,parchetul sa aiba motive intemeiate in acest sens.
gigelas a scris:

Dupa terminarea tuturor cailor de atac si ramanerea hotararii definitiva si IREVOCABILA,abia atunci se poate vorbi de o schimbare a starii de fapt ce a condus la restrictia respectiva. Este o masura asiguratorie.Pedeapsa initiala (in fond) nu este definitiva. Ea poate fi modificata,in urma cailor de atac. Bineinteles,motivat,adica,parchetul sa aiba motive intemeiate in acest sens.


1. in penal NU EXISTA HOTARARI IREVOCABILE !!!
2. liberarea provizorie este, practic, O INDIVIDUALIZARE a starii de AREST si NU o masura asiguratorie.
3 conform 350 CPP (parca) instanta se pronunta prin hotarare si asupra starii de arest
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
dorians, utilizator
Mai "dorians" mai,
Dvs ati raspuns atat de pertinent incat m-ati facut invidios.
Nu mai e nimic de adugat in plus de adaugat.X-(
eu cred ca mai este de adaugat.
daca s-a inlocuit masura arestarii preventive cu interdictia de a nu parasi localitatea atunci aceasta masura opereaza pana este modificata tot de instanta pana la solutionarea dosarului ori pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
sa nu cumva sa paraseasca localitatea si sa nu respecte obligatiile impuse de instanta deoarece i se poate agrava situatia.
practic o masura preventiva a fost inlocuita cu alta care la acest moment tinand cont de faptul ca s-a atacat hotararea ramane valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea masurilor liberarii pe control judiciar in caz de condamnare cu suspendare damian81 damian81 buna ziua, am si eu o intrebare la care cei de la IPJ nu au stiut ce solutie sa imi dea... am fost arestat preventiv si pus in libertate sub control ... (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)
Control judiciar abuziv inculpatulderezerva inculpatulderezerva Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care am intampinat-o in cursul unui proces penal. In februarie 2013 am fost arestat intr-un dosar ... (vezi toată discuția)