avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notar

observ ca de avocati, magistrati se tot vorbeste, de examene, de tematica, si alte cele. Dar de notari nimeni- nimic.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:33, 9 Februarie 2011
Profesia de notar se "mosteneste". Cine si ce vrei sa vorbeasca?
bine, bine, se" mosteneste", dar alta cale de dobandire nu poate fi? chiar asa?
ba da examen pt cei care au 5 ani vechime intr-o profesie cu caracter juridicmai cititi legea inainte de a face arfimatii de acest gen
bun, deci se da examen de intrare, adica pentru stagiatura. Se fac 2 ani de practica pe langa un notar definitiv, dupa care se da un alt examen de definitivat(notar public).
Pentru examenul de stagiatura se da civilul si organzarea activitatii notariale. De cate ori se poate sustine examenul de notar stagiar, si de cate ori cel de notar public?
prajaputa a scris:

ba da examen pt cei care au 5 ani vechime intr-o profesie cu caracter juridicmai cititi legea inainte de a face arfimatii de acest gen


Cei care au vechime juridica peste 5 ani nu mai pot sustine examen pentru stagiari. Acestia pot sustine examen sau concurs pentru notar definitiv. Concursul se organizeaza pentru locurile ramase vacante dupa ocuparea locurilor de catre notarii stagiari. Locurile vacante se declara de Uniunea Notarilor Publici cu mare dificultate si cu dedicatie speciala. Niciun notar nu acepta stagiari decat daca are un interes si nici nu este obligat sa accepte.
Este cineva care poate indica o solutie pentru a accede la profesia de notar fara sustinere din partea unui notar sau unei alte persoane influente? Care ar fi calea? Eu nu am gasit-o.

Alte discuții în legătură

Notar iuliana_talmaciu87 iuliana_talmaciu87 e adevarat k pentru a putea da anul acesta examenul de notar stagiar trebuia depusa cererea la colegiul notarilor de catre notarul public la care fac ... (vezi toată discuția)
Cum sa devin notar nutzy nutzy lucrez ca jurist din 2005 la primarie, cu o intrerupere de 2 ani(concediu de cresterea a copilului).cum procedez sa devin notar?se calculeaza si cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Cat costa stagiatura la un notariat??? gabymiha gabymiha Vreau sa devin notar... trabuie sa fac 2 ani de stagiatura la un notariat dar nu am rude si nici cunostinte notari... asa ca ...la cat s-ar ridica sa-mi ... (vezi toată discuția)