avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notar

observ ca de avocati, magistrati se tot vorbeste, de examene, de tematica, si alte cele. Dar de notari nimeni- nimic.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:33, 9 Februarie 2011
Daca mama ta nu ar fi fost notar aveai sanse sa devii notar?

Zaharia Ciorcila Mihail
Adresa: Str. Nicolae Balcescu nr. 16

Zaharia Ciorcila Carmen
Adresa: Str. Nicolae Balcescu nr. 16

l-ati gasit si pe vreun bunic de-al meu notar cumva, domnule consilier juridic detectiv, sau cum?
Aveam, in ipoteza in care nu gaseam un notar public dispus sa ma primeasca stagiar, exact sansele pe care le-au avut zecile de notari intrati in notariat cu vechime de 5 ani si examen.
Nu, nu am gasit vreun bunic. Sistemul este mult mai nou, nu au valoare bunicii, fosti notari de stat.
Toti notarii tineri au o mama sau un tata de la care mostenesc profesia. Cazul tau o confirma. Nu mi-a fost greu sa dau o cautare pe [ link extern ] .
Asta este sistemul, nu esti tu vinovat ca esti intr-o situatie privilegiata. Stiu si ca nu e suficient sa ai de la cine "mosteni" profesia. Fara sa mananci civilul pe paine nu ai sanse.
Insa, fara un ascendent notar, sansele tind catre zero.
nu am sa intru intr-o disputa cu dvs pe tema modalitatilor de intrare in profesie, am incercat sa va puna la dispozitie informatiile necesare, dar se pare ca nu aveti nevoie de ele, va descurcati foarte bine sa le obtineti singur.
Va respect opinia, cat si faptul ca sunteti in stare sa constientizati ca nu eu am conceput sistemul, el exista si incercam toti sa profitam de acesta cat de mult putem. Ca sa va raspund din nou la intrebare, daca nu as i avut posibilitatea de a fi stagiat, acum ca "am fost dat in vileag", va pot spune ca as fi avut exact aceleasi sanse pe care le-a avut mama mea, care a invatat pentru acel examen trezindu-se cu noapte in cap timp de cateva luni, in timp ce a profesat (stralucitor as putea spune) ca avocat.A invatat, s-a prezentat la examen, a luat cea mai mare nota dupa care a intrat in profesie. Este un exemplu viu pentru mine si pentru multi altii si o dovada ca intrarea in profesie fara stagiu nu este imposibila. Ma bucur de multe avantaje in aceasta profesie si de responsabilitati pe masura, credeti-ma, dar incet-incet am inceput sa regret faptul ca am ales la vremea respectiva sa intru in profesie in aceasta modalitate, atunci nu am apreciat "oprobriul public" ce avea sa urmeze, si recunosc ca acum mi-as fi dorit sa va raspund ca am intrat in profesie "pe barba mea"
Lasand toate acestea la o parte, daca va doriti cu adevarat sa intrati in profesie, incercati intai si povestiti dupa despre cum este. Este, poate, foarte foarte dificil, dar nu imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notar iuliana_talmaciu87 iuliana_talmaciu87 e adevarat k pentru a putea da anul acesta examenul de notar stagiar trebuia depusa cererea la colegiul notarilor de catre notarul public la care fac ... (vezi toată discuția)
Cum sa devin notar nutzy nutzy lucrez ca jurist din 2005 la primarie, cu o intrerupere de 2 ani(concediu de cresterea a copilului).cum procedez sa devin notar?se calculeaza si cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Cat costa stagiatura la un notariat??? gabymiha gabymiha Vreau sa devin notar... trabuie sa fac 2 ani de stagiatura la un notariat dar nu am rude si nici cunostinte notari... asa ca ...la cat s-ar ridica sa-mi ... (vezi toată discuția)