avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am nevoie urgent de sfaturi... va rog
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am nevoie urgent de sfaturi... va rog

Buna ziua,

Sunt noua pe acest forum ... pe care sunt fericita ca l-am descoperit... si va rog din tot sufletuyl meu sa ma ajutati ... sunt intr-un impas mare si nu stiu cum sa actionez...
Deci marea mea problema .... am cumparat recent un apartament cu doua camerela la etj.1 jalnic ... pe care m-am apucat sa-l renovez ... ma ajuta un prieten bun... in aceeasi scara se mai renoveaza un alt ap. la etajul 5.... iar presedintele asociatiei imi face zilele amare ... in conditiile in care NICIODATA nu l-am deranjat cu nimic... mai exact eu nu arunc nimic la ghena ( nici macar un carton, sau vreo scandurica ) toate le car personal de acolo.... m-a pus sa spal pe jos si praful care s-a facut... zi de zi ma suna si imi spune ca a gasit nu stiu ce mizerie in lift ...ca la ghena e mizerie... am incercat sa vb cu el cu frumosul... i-am explicat ca nu de la noi.... iar el ma contazice intr-una ...nici macar nu imi aduce dovezi... cand il intreb de ce ma acuza doar pe mine.... in conditiile in care la ghena s-a gasit hota schimbata... tevi si altele ( iar eu ap. l-am luat gol golut )...imi spune ca vecinii ii spun... i-am zis sa ma puna fata in fata ... si imi spune ca este vorba despre "radio sant "... acum m-a sunat si mi-a spus ca are martori in bloc ca la mine lucreaza trei muncitori ... si va face cerere sa se bage 3 persoane la intretinere... la noi nu lucreaza decat prietenul nostru singur... mizerie va dau cuvantul mea ca nu am lasat niciodata....tocmai ca sa evit aceste chestii...
Intrebarea mea ce pot face ... cum pot dovedi ca nu lucreaza decat 1 persoana... in conditiile in care eu nu cunosc pe nimeni in blocul acela ... si el este destul de influent... suport toate urletele lui... si ale celorlati pensionari aliati cu el... chiar nu ma pot apara si trebuie sa platesc pe nedrept... nu vreau decat sa fac cumva sa dovedesc ca nu are dreptate....si sa nu platesc pentru 3 persoane....#-o:(

Multumesc oricui imi da un sfat ... sau o solutie ... sunt disperata ....#-o
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
ALINA66, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 01:58, 11 Septembrie 2008
In primul rand, cine face o afirmatie/sustinere trebuie sa o probeze. Dvs. declarati doar o persoana la intretinere si gata. Sa doveasca altii ca sunt mai multe. Se pare ca sunteti sicanata de o scara de pensionari... Convocati o sedinta, incercati sa adunati cat mai multe persoane la acea sedinta si expuneti-va punctul de vedere, inclusiv raportat la conduita administratorului. Pe administrator puteti sa-l temperati spunandu-i ca-l veti reclama la federatia asociatilor de proprietari/locatari - verificati ce astfel de asociatie/federatie exista in orasul dvs., precum si ca ii inregistrati convorbirile telefonice in care va acuza de diverse. Si ca sunteti curioasa sa verificati si felul in care gestioneaza el afacerile asociatiei -chiar aveti acest drept. Discutati cu vecinii de etaj in primul rand, dar si neaparat cu cei de la celalalt apartament care se renoveaza, ca sa vedeti de unde incepe toata tarasenia asta.
Dar nu uitati, cea mai buna aparare cu astfel de persoane este atacul:strong:
Multumesc mult pentru raspuns... in mare parte voi incerca ce m-ati sfatuit... dar vecina din fata mea... este foarte in varsta ... si chiar nu mai este lucida... iar la celalalt apartament nu sta nimeni... ceilalti 2 vecini de pe palier... nu vor sa sa puna rau cu Dl presedinte... cel putin asa mi-au spus... eu nu cunosc pe nimeni ... iar el are vreo 4 aliati care-l sustin si in panzele albe... dar oricum voi incerca...insa as vrea sa va mai cer un sfat... nu ma pricep si nu m-am lovit de astfel de probleme in blocul parintilor mei...
El chiar asta sera m-a disperat ca face cerere scrisa pentru luna aprilie si mai sa fie trecute trei persoane la intretinere... eu nu am stiut cum se procedeaza si nu am facut o astfel de cerere... decat verbal i-am spus administratorei ca am un prieten care ma ajuta sa renovez.... greseala mea ca nu m-am informat... deci ce pot face eu acum... este prea tarziu sa fac si eu cerere scrisa pentru 1 persoana... adica ma gandesc ca daca el vine cu 2-3 prieteni ai lui... si zice ca au vazut 3 persoane... eu cum sa dovedesc ... stiu ca suna aiurea... dar rautatea omului asta ma inspaimanta... si ma doare ... caci stiu ca nu e adevarat si sunt legata de maini...
Iti multumesc inca o data pentru raspuns... a contat f. mult pentru mine
Iti doresc tot binele din lume si multa sanatate....
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
ALINA66, utilizator
Una este sa locuiasca cineva in acel apartament si alta este sa se renoveze. Cred ca administratorul nu stie ce inseamna a locui si ce inseamna a te muta , renova sau a varui pur si simplu cu o echipa de muncitori.
Nu are nicio legatura faptul ca se renoveaza cu faptul ca acolo stau 3 persoane. In plus, daca persoanele stau peste 15 zile, in acceptiunea statului acolo, abia atunci trebuie sa intre la plata.
Aveti mai multe posibilitati: una este sa nu mai acordati nicio atentie presedintelui. Daca va mai deranjeaza, puteti suna la 112 si ... o sa vada imediat ce inseamna a deranja. Am convingerea ca platiti intretinere acolo si ca ducand deseurile la ghena, totul ar trebui sa fie in regula.
Alta posibilitate: de fata cu martori, intrebati precis ce anume il deranjeaza iar daca nu vorbeste, inseamna ca doreste doar sa va sicaneze. Asa cum s-a mai scris deja, cea mai buna aparare este atacul! Asa ca. ... atacati! Succes! Ca aveti nevoie!
Exact, la atac! Mi se pare ca sunteti prea blanda din fire si fiind si tanara, pensionarii plicitisiti si belicosi cred ca si-au gasit o victima-decat sa platiti aiurea intretinere la 3 persoane, mai bine de banii aceia apelati la un avocat impreuna cu care sa va prezentati la sedinta-veti parea mult mai impozanta si oricum se vor gandi de 3 ori inainte sa va mai sicaneze. De ce nu va contorizati apartamentul? Asa nu veti mai avea probleme din astea meschine.
Sa nu credeti ca ajutorul unui avocat e prea mult intr-un astfel de caz.
Un prieten avocat l-a asistat pe un client la o astfel de sedinta- inainte vecinii doreau sa-l obllige pe client, care avea bransament de gaz individual, sa contribuie cu bani la refacerea bransamentului comun. Nu numai ca i-a convins sa renunte la aceasta pretentie, ba mai mult, vecinii au fost de acord sa renunte la vechiul bransament si sa se branseze ei la noul bransament facut de client, si sa-i plateasca acestuia partea lor...de 19/20 din c-val investitiei.
In caz contrar s-ar fi judecat mult si bine - mie una mi se par cele mai penibile procesele dintre asociatie si proprietari.

Si daca i se mai si adreseaza administratorului si "sustinatorilor pana in panzele albe" cu o idee de genul -strangem dovezi cu privire la hartuirea si amenintarea clientei mele...;)
Sau, daca aveti norocul sa aveti o ruda sau un prieten bun de gura, trecut prin multe sedinte incendiare de bloc, puteti sa apelati la ajutorul acestuia :))
In fine, astea sunt neplacerile proprietatii comune, dar daca se depaseste limita acceptabila, si mie mi se pare ca deja s-a depasit in acest caz, luptati !:training:
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2008
Diana Persa, Avocat

Alte discuții în legătură

Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)
Probleme in asociatie tot_noi tot_noi Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul ... (vezi toată discuția)
Verificarea caloriferelor doar la cateva apartamente prin vot la sedinta cristina_bratan cristina_bratan As dori sa aflu daca este legal sa se verifice caloriferele doar la cateva apartamente dintr-un bloc. Noi suntem 66 de locatari si la ultima sedinta au decis ... (vezi toată discuția)