avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor aparut din senin dupa decesul sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor aparut din senin dupa decesul sotului

Am o prietena careia i-a murit sotul acum 2 ani . Din casatoria lor a ramas un baiat care este in prezent student . Nu a obtinut inca certificat de mostenitor dar s-a trezit la usa cu un tanar de 27 de ani care sustine ca fostul ei sot este tatal lui . Ea nu stia de asa ceva si tanarul i-a adus un act , datat cu 3 ani inainte de casatoria lor , act in care se specifica ca tatal lui (respectiv sotul prietenei mele ) a semnat infierea lui de catre sotul de atunci al mamei lui . El cere acum sa se deschida actiune succesorala si doreste sa faca si el parte la mostenire . Va rog sa ne lamuriti daca este posibil asa ceva ? Practic el este deci copilul sotului prietenei mele dar a fost dat spre infiere altcuiva .
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
gabriella1065, utilizator
buna ziua.
din ce ati scris dvs rezulta ca acest copil il are ca tata natural pe defunct.
trebuie vazuta insa hotararea de adoptie sa vedem daca este vorba de o adoptie cu efecte restranse sau de o adoptie cu efecte depline.
In acel act scrie : "infierea cu toate efectele unei filiatii firesti a minorului "
atunci vorbim de o adoptie cu efecte depline, caz in care adoptatul nu mai are nicio legatura de rudenie cu parintii naturali.
ioana_cristea a scris:

atunci vorbim de o adoptie cu efecte depline, caz in care adoptatul nu mai are nicio legatura de rudenie cu parintii naturali.

Exista vreun articol de lege in acest caz? Insist deoarece acest lucru il cam stiam si eu si asa i-am si spus in prima faza prietenei mele dar baiatul spune ca vrea sa ceara revocarea ( nu stiu daca-i termenul corect ) acelei decizii si sa-si ceara drepturile paternale pentru tatal sau natural .
si pe ce motiv ar vrea respectivul sa ceara desfacerea adoptiei?

Alte discuții în legătură

adoptia cu efecte restranse si succesiunea- consecinte CRISTINAKACSO CRISTINAKACSO Buna ziua , Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am fost adoptata de catre bunici la varsta de 10 ani iar pe actul de adoptie scrie ca sunt adoptata cu efecte ... (vezi toată discuția)
Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiva si drept de mostenitor pentru copil din afara casatoriei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)