M-am decis si eu sa deschid o firma, si dupa ce aproape am terminat dosarul mi-a mai ramas o singura enigma...taxele. Si nu stiu cand anume se platesc....Mai intai depui dosarul si dupa platesti ce taxe iti spun, sau platesti taxele de timbru, de inregistrare dar cum fac cu taxa de publicare in MO ca e pe file??? Si cam cat m-ar costa in principiu pentru ca am auzit o multitudine de variante si de opinii.
Depuneti dosarul la ORC si dupa verificare vi se da o nota de calcul pe care o veti achita la casierie, dupa ce primiti chitantele mergeti la registratura intrari si vi se elibereaza un bonu cu numarul dosarului, termenul si data eliberarii.
taxele se platesc la registrul comertului dupa ce referentul care verifica dosarul va face o nota de calcul. Costurile sunt in functie complexitatea lucrarii.
Pe etape cam asa ar fi:
- rezervare denumire firma - 64 lei
- redactare/intocmire la registrul comertului a actului constitutiv plus declaratiile 1 asociat/2 asociati 200/270 lei
- inregistrarea in registrul comertului a documentatiei - 350/400 lei
- publicarea in Monitorul Oficial - aproximativ 50 lei.
Deci costurile sunt destul de mari fata de ce ma steptam.
Si inca o nelamurire o mai am in legatura cu: 7. Certificatul emis de administraţia financiară competentă, care certifică faptul că pentru imobilul cu destinaţie de sediu social
nu a fost înregistrat un alt document ce atestă înstrăinarea dreptului de folosinţă asupra aceluiaşi imobil, cu titlu oneros sau
gratuit;
Nu m-am interesat de asa ceva insa este absolut necesar sa fie si acesta la dosar sau imi ajunge contractul de inchiriere?
Tarif orc
leuca_luminita
Buna dimi tuturor!
Am fost la registru Bucuresti: rezervarea de denumire 72 lei fata de 64 lei
inchidere punct de lucru 180 lei fata de 167 lei.....
(vezi toată discuția)