avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata taxelor la ONRC?!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata taxelor la ONRC?!

M-am decis si eu sa deschid o firma, si dupa ce aproape am terminat dosarul mi-a mai ramas o singura enigma...taxele. Si nu stiu cand anume se platesc....Mai intai depui dosarul si dupa platesti ce taxe iti spun, sau platesti taxele de timbru, de inregistrare dar cum fac cu taxa de publicare in MO ca e pe file??? Si cam cat m-ar costa in principiu pentru ca am auzit o multitudine de variante si de opinii.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 18:20, 8 Februarie 2011
Depuneti dosarul la ORC si dupa verificare vi se da o nota de calcul pe care o veti achita la casierie, dupa ce primiti chitantele mergeti la registratura intrari si vi se elibereaza un bonu cu numarul dosarului, termenul si data eliberarii.

Bafta!
taxele se platesc la registrul comertului dupa ce referentul care verifica dosarul va face o nota de calcul. Costurile sunt in functie complexitatea lucrarii.
multumesc mult pentru lamuriri pentru ca cei de la ONRC sunt destul de rezervati cu informatiile.
Pe etape cam asa ar fi:
- rezervare denumire firma - 64 lei
- redactare/intocmire la registrul comertului a actului constitutiv plus declaratiile 1 asociat/2 asociati 200/270 lei
- inregistrarea in registrul comertului a documentatiei - 350/400 lei
- publicarea in Monitorul Oficial - aproximativ 50 lei.

Evident capitalul social se depune separat.
Deci costurile sunt destul de mari fata de ce ma steptam.
Si inca o nelamurire o mai am in legatura cu: 7. Certificatul emis de administraţia financiară competentă, care certifică faptul că pentru imobilul cu destinaţie de sediu social
nu a fost înregistrat un alt document ce atestă înstrăinarea dreptului de folosinţă asupra aceluiaşi imobil, cu titlu oneros sau
gratuit;
Nu m-am interesat de asa ceva insa este absolut necesar sa fie si acesta la dosar sau imi ajunge contractul de inchiriere?

Alte discuții în legătură

Tarif orc leuca_luminita leuca_luminita Buna dimi tuturor! Am fost la registru Bucuresti: rezervarea de denumire 72 lei fata de 64 lei inchidere punct de lucru 180 lei fata de 167 lei..... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru gabitza1980 gabitza1980 sunt noua pe aici.multumesc din suflet celor care m-au ajutat.Am o societate infiintata pe 19 nov.2010 in ilfov.vrea sa-si declare punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate alina_cj alina_cj Ce costuri implica infiintarea unei societati? la acte ma refer... (vezi toată discuția)