avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punct transformare a energiei electrice aflat pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punct transformare a energiei electrice aflat pe teritoriul meu

buna ziua. in anul 1960 bunica mea a construit o casa pe un teren pus la dispozitie de primarie. in anul 1974 ,I.R.E.-ul cum se numea la acea vreme, actualmente E-ON, amplaseaza pe acest un transformator de curent si 2 stilpi. transormatorul se afla la nici 7 metri de casa. intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face pt a muta aceste obiecte. Mentionez ca pe acest teren am titlu de proprietate eliberat in anul 2006. multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 14:32, 9 Februarie 2011
faceti o cerere la EOn si incercati sa rezolvati pe cale amiabila.
EOn, in calitate de succesor legal al IRE-ului detine un drept de superficie asupra terenului de sub transformator si stalpi, si in functie de conventia care a fost facuta la momentul amplasarii probabil si o servitute de trecere pana la transformator/stalpi
am facut aceasta cerere. raspunsul? tipic romanesc: il muta, dar pe cheltuiala mea!
e ceva de facut?
va inteleg supararea, dar ganditi-va ca respectivul punct de transformare a fost amplasat pe baza unui acord/unei conventii si nu cu forta. Ganditi- va ipotetic ca transmiteti proprietatea terenului iar dobanditorul va dori la randul lor o amplasare diferita. Banuiesc ca nu va ramane decat de formulat o actiune in instanta prin care sa obligati EOn-ul sa mute stalpii si transformatorul.
convntie cu cine? intre cine? trebuie sa existe vreo hirtie ceva? bunica mea nu a semnat nimic. sunt sigur de asta.
teoretic ar trebui sa existe un acord in forma scrisa, macar un proces verbal sau ceva, dar conventia este valabil incheiata chiar si fara un inscris constatator, in sensul ca bunica nu s-a trezit cu stalpii si transformatorul in curte peste noapte.

Alte discuții în legătură

Probleme cu cei de la e-on( electrica) iahim87 iahim87 Pe terenul meu, sunt amplasati 6 stalpi de nergie electrica, dintre care unul este chiar in curte, si dintre ceilalti 5 unul este trasformator. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Stalpi electricitate in gradina casei, pusi fara aprobarea proprietarilor terenului BeeaBeatrice BeeaBeatrice Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la aceasta intrebare. Bunicii mei au o casa in Orasul Novaci, Sat Pociovalistea. In gradina din spatele ... (vezi toată discuția)
Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)