buna ziua. in anul 1960 bunica mea a construit o casa pe un teren pus la dispozitie de primarie. in anul 1974 ,I.R.E.-ul cum se numea la acea vreme, actualmente E-ON, amplaseaza pe acest un transformator de curent si 2 stilpi. transormatorul se afla la nici 7 metri de casa. intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face pt a muta aceste obiecte. Mentionez ca pe acest teren am titlu de proprietate eliberat in anul 2006. multumesc
faceti o cerere la EOn si incercati sa rezolvati pe cale amiabila.
EOn, in calitate de succesor legal al IRE-ului detine un drept de superficie asupra terenului de sub transformator si stalpi, si in functie de conventia care a fost facuta la momentul amplasarii probabil si o servitute de trecere pana la transformator/stalpi
va inteleg supararea, dar ganditi-va ca respectivul punct de transformare a fost amplasat pe baza unui acord/unei conventii si nu cu forta. Ganditi- va ipotetic ca transmiteti proprietatea terenului iar dobanditorul va dori la randul lor o amplasare diferita. Banuiesc ca nu va ramane decat de formulat o actiune in instanta prin care sa obligati EOn-ul sa mute stalpii si transformatorul.
teoretic ar trebui sa existe un acord in forma scrisa, macar un proces verbal sau ceva, dar conventia este valabil incheiata chiar si fara un inscris constatator, in sensul ca bunica nu s-a trezit cu stalpii si transformatorul in curte peste noapte.