avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu de la judecatorie
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu de la judecatorie

Am urmatoarea situatie: cu ceva timp in urma s-a emis de catre judecatorie un titlu executoriu pentru cheltuielile de judecata in baza unei hotarari care in momentul respectiv nu era definitiva (urma sa se judece recursul). Explicand situatia la biroul executari silite s-a ajuns la un proces de contestare a execuratii, proces in care instanta "dispune anularea tuturor formelor de executare emise de Judecatoria.... in baza sentintei nr.... cu privire la petentul... . In baza art.192 alin.3 C.P.P. cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramane in sarcina acestuia".
Intre timp s-a judecat recursul iar respectivul a pierdut. A primit titlu executoriu pentru cheltuielile de judecare a recursului si le-a achitat.
Trebuie sa mai achite si cheltuielile din prima instanta? Judecatoria mai poate face un titlu executoriu in baza aceleiasi sentinte?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 20:07, 9 Februarie 2011
Sentinta Judecatoriei prin investire cu formula executorie devine titlu executoriu. Atat timp cat cheluielile stabilite prin sentinta Judecatoriei nu au fost anulate, modificate de catre instanta de recurs, ele trebuie achitate de partea care a fost obligata. Raspunsul este da.

Contestatia la executare a fost admisa la acel moment doar pentru ca sentinta instantei de fond mai putea fi atacata cu recurs. Nu era irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel contestatie la executare ginberto ginberto Printr-o hotarare am obtinut dreptul de a mi fi retrocedat un teren aflat la ADS. Menţionez că hotarârea a fost dată in contradictoriu cu comisia locala, ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters275905 ContSters275905 Buna ziua, Doresc un sfat juridic din partea Dvs. cum este mai bine sa procedez. Am avut un proces civil pe care l-am pierdut, in consecinta am cazut in ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca MihaDrag MihaDrag lucrez intr-o institutie publica si in urma cu cateva luni am primit o sentinta judecatoreasca de la tribunalul buftea de luare in debit a unui debitor .Am ... (vezi toată discuția)