avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sentinta judecatoreasca

lucrez intr-o institutie publica si in urma cu cateva luni am primit o sentinta judecatoreasca de la tribunalul buftea de luare in debit a unui debitor .Am intocmit somatie si titlu executoriu si am trimis debitorului.Acesta s-a prezentat cu chitanta pe care o achitase pe loc la agentul constatator, eu l-am scazut din debit plus ca am facut o adresa cum ca se inceteaza executarea silita conf art 148 din og.92/2003,insa el a mers in instanta pentru anularea titlului executoriu plus ca a cerut cheltuieli de judecata. Judecatoria i-a dat castig de cauza si cere cheltuieli de judecata .Intrebarea mea este cine plateste aceste cheltuieli pnstitutia sau eu care am intocmit titlu executoriu.Sunt buna de plata?Tin sa precizez ca nu am facut inca recurs ,urmeaza .Dar si asa sa zicem ca tot debitorul are castig de cauza.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihaDrag , utilizator 19:34, 15 Octombrie 2012
MihaDrag a scris:

cine plateste aceste cheltuieli pnstitutia sau eu care am intocmit titlu executoriu.

Hotararea judecatoreasca nu are drept creditor persoana juridica=institutia publica?
Titlul executoriu nu a fost emis pe titular institutia publica?
In opinia mea institutia este cea care va achita cheltuielile de judecata, putand insa sa va oblige pe dvs la acoperirea costurilor doar in conditiile in care aveti vreo culpa in gestionarea acestei situatii. Nu cred insa sa fie cazul.
institutia a fost reprezentata de un jurist dar nu stiu daca a fost prezent sau lipsa (,nu s-a facut plangere pe functionar) .Dar revin cu intrebarea carei legi se aplica sanctiunea functionarului.Ce vina sa am ca am intocmit titlu executoriu ?Am intrebat pe cei care au dat amenda si mi-au spus ca vinovati sunt cei de la tribunal pt ca nu trebuia sa ne mai trimita sentinta din moment ce debitorul avea (daca )chitanta la dosar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperere debit MihaDrag MihaDrag am primit o sentinta de luare in debit a unui debitor ,am facut somati si titlu executoriu pe care le-am transmis debitorului, acesta imi aduce chitanta ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva ? Humi Humi În anul 2009 am primit o Somaţie şi Titlu executoriu de la Administraţia Finanţelor Publice pentru un debit de 40 lei- cheltuieli judiciare dintr-o ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)