am primit o sentinta de luare in debit a unui debitor ,am facut somati si titlu executoriu pe care le-am transmis debitorului, acesta imi aduce chitanta achitata in termen la agentul constatator ,eu i-am facut o adresa prin care consiuder debitul recuperat si inceteaza executarea silita conf art 148 din og92/2003 dar acesta merge in insanta pentru a anula titlu executoriu.Sentinta este cu castig de cauza pentru debitor + cheltuieli de judecata .Unde am gresit ?este posibil ca dupa ce plateste institutia sa vrea sa recupereze banii de la mine ?exista o lege sau trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca?
este impoartant sa ne spuneti de unde rezulta debitul initial. Daca era vorba despre o contraventie, plata amenzii nu desfiinteaza dreptul de a te adresa instantei iar apoi de a recupera banii.
debitul este dintr-o amenda contraventionala .pe mine ma intereseaza daca institutia are acest drept de a recupera cheltuielile de judecata de la functionar atata timp cat el considera ca nu a gresit cu nimic .pasii facuti sunt cei enumerati mai sus.tin sa mentionez ca intampinarea la dosar a facut-o un jurist in care a specificat ce institutia mai are de recuperat jumatate din debitul amenzii parerea mea este ca intampinarea nu a fost facuta bine
Buna ziua,
nu se pune problema sa fiti obligat la plata vreunei sume de bani cata vreme lucrurile au stat asa cum le-ati descris dvs. Numai culpa sau abuzul unui functionar public, insotite de producerea unei pagube ar putea atrage raspunderea acestuia. In cazul de fata, dvs ati urmat pasii uzuali, fara sa fi savarsit vreun abuz sau incalcare a legii.
Va sfatuiesc din proprie experienta sa va "acoperiti" de harti, pt a demonstra ca ati preluat in debit si somat, ca urmare a unei adrese primite de la jurist. Atentie, sigur hartiile au fost semnate si de sefii dvs, asa ca se vor inculpa si pe ei. Va doresc, multa bafta!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperari amenzi
MihaDrag
As dori sa stiu cum se procedeaza intr-o primarie la amenzi atunci cand acestea nu sunt lucrate intr-un program ci de mana totul se scrie de mana pe formulare ... (vezi toată discuția)
Amenzi prescrise
MihaDrag
BUNA ZIUA .
Am nevoie de un raspuns concret legat de amenzile prescrise.Lucrez la impozite si taxe pe recuperare si incasare amenzi.Cand m-am angajat se ... (vezi toată discuția)