avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi prescrise
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi prescrise

BUNA ZIUA .
Am nevoie de un raspuns concret legat de amenzile prescrise.Lucrez la impozite si taxe pe recuperare si incasare amenzi.Cand m-am angajat se mergea in sat pt.a recuperea amenzi dar si comunicare de somatii si titluri executorii .Pt confirmare de primire se semna pe un tabel facut in institutie.Uneori gaseam persoanele alteori nu se stia cine sunt sau refuzau primirea .Nu am stiut ce sa fac in aceste situatii si acum cred ca sunt prescrise cand nu am aceasta confirmare.Se vor imputa aceste amenzi sau se pot scadea?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 18:34, 5 Iunie 2014
Este o vorba care spune ca "statul nu pierde niciodata"...deci acele amenzi vor fi platite de cineva, ramane la nivel de primarie sa se decida cine nu si-a facut lucrarea in toata aceasta perioada. Normal ar fi ca cel care a gresit sa fie tras la raspundere. Uneori se obisnuieste ca sa se stranga bani de la functionari pt acoperirea debitelor prescrise. Sau se pot da bani de catre sindicatul primariei. Chiar daca nu aveti confirmarea de primirea a tuturor somatilor, puteti sa le lucrati in continuare, adica sa le faceti adrese la institutii, sperand ca somatia nu va fi contestata in instanta.

Amenzile care sunt date la scadere sunt cele ale contribuabililor decedati. Alte amenzi date la scadere mai sunt cele in care se aproba prin Sentinta Civila acest lucru.

Incercati la nivel de conducere o solutionare a acestor probleme. Puneti pe hartie valoarea debitelor prescrise, la care daca efectuati plata voluntara, veti putea sa le somati din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari amenzi MihaDrag MihaDrag As dori sa stiu cum se procedeaza intr-o primarie la amenzi atunci cand acestea nu sunt lucrate intr-un program ci de mana totul se scrie de mana pe formulare ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pt recuperare debite restante la impozite si taxe. Carmentimaru Carmentimaru lucrez la o primarie si sunt nou angajata. de curand in urma controlului efectuat de curtea de conturi s-a observat ca ezista datornici multi la impozitele si ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie valentina1968 valentina1968 as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu niste amenzi de circulatie.mentionez ca deja sunt intrate in prescriptie ,iar mai nou de 2 ani imi apar pe ... (vezi toată discuția)