avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie la volan

faptic s-a intamplat in urma cu aproape un an cand mi-i s-a ridicat permisul dupa un test cu aparatul etilotest care a masurat 0,6 in aerul expirat. apoi au urmat analizele sangelui cu rezultate care m-au incadrat la infractiune.
La 10 luni dupa retinerea permisului de conducere am ajuns in instanta de judecata de unde am primit sentinta de puscarie pentru 1 an si o luna cu suspendare plus o perioada de vreo 3 ani de proba in care daca mai comit vreo infractiune urmeaza sa se anuleze suspendarea si sa ispasesc sentinta respectiva in puscarie.

intrebare este: suspendare se refera doar la puscarie sau si la dreptul de a conduce autovehicule? Adica, am sanse de a optine permisul de conducere care mi-a fost confiscat? si daca da, cand si cum?
Suspendarea ,conf.art.81 c.pen se refera la modul de executare al pedepsei.
In situatia in care in termenul de incercare(3 ani) veti mai savarsi o fapta penala,sanctiunea penala pe care o veti primi va fi adaugata la cea de un an si veti executa pedeapsa rezultanta intr-un loc de detentie.
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,aveti dreptul sa depuneti actele pentru a da examen de conducere
permisul dvs a fost anulat, dupa un an dati examen din nou pt obtinerea unui permis
In ceea ce priveste infractiunea savarsita , instanta de judecata a dispus anularea dreptului de a conduce pe drumurile publice , asadar , dumneavoastra, timp de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare nu aveti dreptul de a conduce un autovehicul , insa, dupa scurgerea acestei perioade , aveti posibilitatea sustinerii unui nou examen .

Daca , insa , veti partipa , din nou la trafic, in calitate de conducator, instanta de judecata va revoca masura suspendarii sub supraveghere si va dispune o pedeapsa privativa de libertate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis,. sunt condamnat la trei ani cu suspendare ... dmisi dmisi Redobindire Permis,. Sunt condamnat la trei ani cu suspendare pentru conducere cu alcool si am pedeapsa complementara de 3 ani interzicere de a conduce ... (vezi toată discuția)
Explicatie sentinta kra kra Salutare, Va rog sa ma ajutati si pe mine sa descifrez o sentinta data de judecatorie ca nu inteleg nimic din ea. \\"Tip solutie: Condamnare Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)