avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj de bunuri

Buna ziua.
Sint divortata de 2 ani si acum 1 un am hotarit impreuna cu fostul meu sot sa mergem la notar sa trecem apartamentul pe care l-am cumparat in timpul casniciei noastre pe mine , eu raminind cu 2 copii mici . Notarul ne-a facut un ACT DE IESIRE DIN INDIVIZIUNE-PARTAJ VOLUNTAR , deoarece cind am divortat nu am facut partaj de bunuri la tribunal pt.ca nu aveam bani . In acest act notarul a scris ''in urma divortului nu am partajat bunurile imobile dobindite in timpul casatoriei si am hotarit sistarea starii de indiviziune prin atribuirea in intregime a bunurilor subsemnatei , adica mie(sint mentionate bunurile imobile). " In act se prevede ca fostul meu sot recunoaste ca eu sint proprietara in intregime a bunurilor mentionate si nu mai are nici o pretentie prezenta sau viitoare asupra acestor bunuri . As vrea sa intreb fostul meu sot mai poate ataca actul ? Pt. ca mi-a deschis proces prin care ataca actul si motiveaza ca eu l-am santajat ca sa semneze acest act , ceea ce este o mare minciuna . Tot ceea ce a facut a facut din propria vointa si nu l-a obligat nimeni iar notarul este chiar prietenul lui .
nu mai poate ataca (cu succes) acest act. daca era santajat, trebuia sa mearga la politie
Odata ce s-a impartit masa partajabila, in mod conventional , sotul dumneavoastra nu mai poate reveni asupra deciziei luate . ( trebuia cantarita hotararea atunci , analizand toate efectele pe care le genereaza partajarea bunurilor dobandite de la data casatoriei ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . As vrea sa va intreb ceva . Sint divortata de 1 an si am avut un apartament impreuna cu fostul meu sot . Ca sa nu ajungem in tribunal ... (vezi toată discuția)
Bun comun avdodo avdodo Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( ... (vezi toată discuția)
Partaj ion01 ion01 Se poate face impartirea bunurilor intre soti si in timpul casatoriei sau numai in urma divortului? Cat se percepe taxa? (vezi toată discuția)