In contractul meu cu firma la care sunt angajata ziua plati salariului este 27 a fiecarei luni reprezentand salariul pe luna anterioara.Firma intarzie regulat cu plata salariului pe aceasta data (inca nu am primit salariul de pe luna decembrie) avind rata la banca cu scadenta pe 30 a luni ar fi inportant sa primesc salariul la timp pentru ca altfel nu am de unde plati ratele .Ce pot sa fac ?
Solutia imediata ar fi sesizarea ITM-ului si/sau actionarea in instanta de judecata.
Dar recomandarea ar fi sa dicutati cu administratorii firmei, impreuna cu ceilalti angajati aflati in aceasta situatie.
Cateodata o discutie calma poate fi mai eficienta decat o iritanta si costisitoare (timp, bani, nervi etc) sesizare/actiune de felul mentionat mai sus.
In asemenea cazuri, nici ITM-ul nu va poate ajuta ... el va da raspuns in termen de 30 de zile si nici nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariul.
Subscriu ideii de a purta o discutie cu patronul societatii ... poate va intelege si va va plati la timp salariul.
Situatia este mai complicata pentru ca sutnt angajata la o firma care nu are sediul in orasul meu (este o firma de curatenie care face curat in institutii publice) am vorbit cu administratoarea ea mia spus nu are de unde sa plateasca pentru ca nu au primit banii nici ei.Eu inteleg dar banca pe mine nu ma intelege numai cu comisioane usturatoareAsadar nu imi ramine decit sa imi caut alt loc de munca si speranta ca firma poate dupa luni de zile va binevoi sa plateasca pentru munca mea.
Va multumesc pentru raspuns!
in afara actiunii in justitie pentru plata daune interese sau sesizarea ITM-ului se poate face plangere penala impotriva persoanei care cu buna stiinta si in mod repetat solicita si avizeaza plati catre terti inaintea platii salariilor?
Multumesc anticipat!