avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul minorului

la iesirea din tara cu minorul, este absolut obligatoriu sa am si acordul tatalui? dar daca acesta a plecat din tara cu multi ani inainte si nu a mai dat nici un semn? sant divortata de 9 ani si nu am cum sa dau de tatal fiicei mele pt a-mi da acordul sa plec cu ea in vacanta. chiar nu se poate altfel adica fara acordul lui? nu exista alta modalitate care sa fie in favoarea minorului? va multumesc pt ajutor!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
dayana7, utilizator
Cel mai recent răspuns: dayana7 , utilizator 17:30, 9 Februarie 2011
daca sunteti divortata nu aveti si copilul in incredintare ?
nu mai aveti nevoie de acordul tatalui daca aveti o hotarare definitiva, irevocabila prin care copilul va e incredintat.
Va sunt necesarea hotararea judecatoreasca, definitiva si irevocabila , legalizata , pasaportul individual al dumneavoastra, pasaportul individual al copilului minor
(in lipsa hotararii judecatoreste este necesar acordul tatal , exprimat intr-o procura speciala , notariala)
am acea hatarare judecatoreasca, are si copilul pasaport individual, eu nu am pasaport. trebuie sa-mi fac pasaport sau merge cu buletinul?
Daca plecati intr-o tara membra a UE,se poate si pe baza de C.I.,daca nu trebuie pasaport.
Pentru minor trebuie pasaport in oricare situatie.
multumesc f. mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pt a pleca din tara cu copilul? urgent!!! CristinaAndreescu CristinaAndreescu Doresc sa plec din tara in perioada vacantei de Paste cu copilul . Ce acte am nevoie , mentionand ca sunt divortata si copilul are 14 ani ? (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)