avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce acte am nevoie pt a pleca din tara cu copilul? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce acte am nevoie pt a pleca din tara cu copilul? URGENT!!!

Doresc sa plec din tara in perioada vacantei de Paste cu copilul . Ce acte am nevoie , mentionand ca sunt divortata si copilul are 14 ani ?
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 09:19, 8 Aprilie 2011
daca prin sentinta de divort vi s-a incredintat dvs exclusiv minorul nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Daca aveti hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza copilul , atunci puteti pleca linistita in vacanta de PASTE , deoarece nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.

O sa aveti nevoie de documentul de calatorie individual pasaport sau carte de identitate pentru copil.
hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, prin care minorul a fost incredintat catre dvs.
dc este incredintat catre dvs si banuiesc ca da...NIMIC ...aveti dreptul la pasaport si iesire din tara fara acordul tatalui....:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters132975 ContSters132975 poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)