avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Va rog sfatul in cazul unui copil rezultat din concubinaj, mama dupa sase ani solicita in instanta anularea paternitatii. In anul 2009 a dat in judecata pe el pentru pensia alimentara. Tatal tine legatura cu copilul (3 zile pe saptamana copilul este cu el), plateste pensia alimentara, el considera ca este parintele copilului.Ei sunt despartiti de 2 ani. Ce trebuie sa faca tatal? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
scse, utilizator
Actiunea in vederea contestarii paternitatii poate fi exercitata oricand, de catre orice persoana care justifica un interes.

Asadar , in vederea respingerii actiunii ca nefondata ,puteti formula o intampinare, in care sa detaliati situatia de fapt : cum au decurs realtiile intre dumneavoastra, in calitate de concubini, cand a fost nascut acest copil , faptul ca a fost recunoscut de catre dumneavoastra si v-ati asumat obligatiile ce rezulta din nasterea unui copil , chiar dintr-o relatie care nu a fost concretizata intr-o casatorie.

Materialul probator poate fi constituit din inscrisuri, martori , interogatoriu si o expertiza , pentru a stabili daca filiatia deja stabilita corespunde adevarului.

Exista o prezumtie in privinta gestatiei (cea mai lunga se plaseaza cu 300 de zile inainte de nastere , iar cea mai scurta cu 180 de zile inainte de acest moment ), Prezumtia este relativa insa, combatuta prin orice alta proba contrara.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama este casatorita dar are un copil cu alt barbat Lulica Lulica Am multa nevoie de un sfat in urmatoarea problema: O prietena este castorita, dar nu mai sta cu sotul de vreo 5 ani. Are impreuna cu acesta o fetita care a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)