avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO portiera smulsa de curentul de aer produs de un ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO portiera smulsa de curentul de aer produs de un autotren

Buna seara

Am si eu urmatoarea intrebare pt cei priceputi - portiera smulsa de curentul de aer produs de un autotren care a trecut pe langa masina se despagubeste pe CASCO?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:57, 9 Februarie 2011
cititi contractul de asigurare - acolo sunt enumerate cazurile de despagubire precum si exceptiile. ele depind de asigurator si tipul politei de asigurare.
De obicei, asiguratorii menioneaza ca excluderi avariile datorate defectiunilor autovehiculului sau partilor componente.O smulgere de portiera prin simpla turbulenta datorata trecerii unui autovehicul, indica cel mult o defectiune a balamalelor.Sper ca intrebarea nu are ca scop o ipoteza de "cercetare" :secret: pentru un eventual eveniment justificativ.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Din experienta va pot spune ca este imposibil sa fie smulsa usa de curent indiferent cat de uzate ar fi fost balamalele. Asa ca nu cred sa va creada cei de la firma de asigurare CASCO.
Eram pur si simplu curioasa - nu stiu exact speta - nu cred sa fi fost smulsa efectiv - lucru care se poate intampla doar daca intra in portiera deschisa un alt autovehicul, dar usa a fost smulsa din mana proprietarului ca urmare a curentului de aer provocat de un autovehicul de mare tonaj si deformata, data peste cap.

PS nu mi-am schimbat meseria - am vazut ca se practica cea de tamponator....
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters43393, utilizator
De regula nu se despagubeste

Alte discuții în legătură

Termen maxim pentru despagubiri. alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am avut incheiata o asigurare pentru locuinta, am avut si o dauna (inundatie), am luat legatura cu ... (vezi toată discuția)
Probleme casco bcr asig. erikahd erikahd Va rog sa ma ajutati.Am asigurare casco la o masina luata in leasing prin bcr .Acum doua luni in timp ce conduceam am simtit o lovitura si un zgomot puternic ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco si rca presidio presidio Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica? Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC (vezi toată discuția)