Am si eu urmatoarea intrebare pt cei priceputi - portiera smulsa de curentul de aer produs de un autotren care a trecut pe langa masina se despagubeste pe CASCO?
cititi contractul de asigurare - acolo sunt enumerate cazurile de despagubire precum si exceptiile. ele depind de asigurator si tipul politei de asigurare.
De obicei, asiguratorii menioneaza ca excluderi avariile datorate defectiunilor autovehiculului sau partilor componente.O smulgere de portiera prin simpla turbulenta datorata trecerii unui autovehicul, indica cel mult o defectiune a balamalelor.Sper ca intrebarea nu are ca scop o ipoteza de "cercetare" :secret: pentru un eventual eveniment justificativ.
Din experienta va pot spune ca este imposibil sa fie smulsa usa de curent indiferent cat de uzate ar fi fost balamalele. Asa ca nu cred sa va creada cei de la firma de asigurare CASCO.
Eram pur si simplu curioasa - nu stiu exact speta - nu cred sa fi fost smulsa efectiv - lucru care se poate intampla doar daca intra in portiera deschisa un alt autovehicul, dar usa a fost smulsa din mana proprietarului ca urmare a curentului de aer provocat de un autovehicul de mare tonaj si deformata, data peste cap.
PS nu mi-am schimbat meseria - am vazut ca se practica cea de tamponator....