avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbarea proprietarului al unui contract ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbarea proprietarului al unui contract ipotecar

Buna ziua, problema mea e legata de un apartament. In urma cu 3 ani, parintii mei au achizitionat un apartament printr-un imprumut de la cec, binenteles garantand cu el. Dupa un an de zile, avand deficiente in plata ratei, m-am hotarat si consultandu-ma cu parintii mei si fratele meu, s-a cazut de acord sa continui eu sa platesc ratele in continuare si in momentul achitarii creditului ipotecar , sa incheiem contract de vanzare cumpare. Problema e ca relatiile dintr-e mine si fratele meu s-a racit si am teama ca toti bani platiti de mine deja de 2 ani jumatate sa nu ii mai vad si sa-si ceara partea de la apartament daca inca propietarii sunt parinti mei. De aceea va intreb, daca exista o posibitate de a prelua creditul ipotecar pe numele meu, excluzand varianta de a achita tot creditul pe loc din motivul ca nu am suficienti bani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: july81 , utilizator 19:57, 8 Februarie 2011
ar trebui sa intrebati la banca daca e posibil asa ceva in cursul unui contract de credit in derulare. insa parintii dvs pot da o declaratie notariala prin care sa ateste ca dvs sunt singura care achita ratele la casa care v-ar folosi in cazul decesului parintilor dvs.
Da sunt de acord sa semneze declaratia notariala, insa am inteles ca aceasta poate fi atacata in instanta de fratele meu oricand
Multumesc oricum de alternativa
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
july81, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta82 nicoleta82 Buna ziua. In urma cu 4 ani fratele meu a obtinut un credit ipotecar, garantand cu apartamentul sau.Mentionez ca sunt codebitor la acest credit. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune 121758 121758 Mi-a decedat sotul in februarie 2009, casatoria a avut loc in anul 1993, nu am avut copii,in schimb el are un frate care a venit la mostenire(un ... (vezi toată discuția)
Parte din mostenire laurentiuo laurentiuo speta: am un frate iar parintii nostri au murit. in mod normal casa parintilor nostri ne revine in mod egal. dar cum pot face sa imi iau jumatatea ce mi se ... (vezi toată discuția)