avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parte din mostenire

speta: am un frate iar parintii nostri au murit. in mod normal casa parintilor nostri ne revine in mod egal. dar cum pot face sa imi iau jumatatea ce mi se cuvine avand in vedere ca in timpul vietii lor, parintii mei au ipotecat casa pentru a obtine fratele meu un credit ipotecar? din cate stiu eu nu o pot vinde atata timp cat e ipotecata. dar eu vreau pur si simp[lu sa imi iau jumatete din valoarea ei. ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:37, 17 Aprilie 2012
singura solutie pe care o intrevad este ca fratele tau si banca sa fie de acord ca ipoteca sa se transfere asupra unui bun de-al fratelui.
Apoi....vindeti bunul comun si impartiti banii.
Fratele si banca nu pot fi obligati in vreun fel sa faca asta. Numai de comun acord se poate.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Mihaela Enache, Avocat
atunci fratele meu poate bine mersi sa refuze sa achite ratele si astfel banca sa ne ia casa. lui ii convine deoarece contravaloarea creditului este mai mare decat jumatate din cat face casa. iar eu raman fara jumatatea mea. zic bine? nu mi se pare echitabil deloc
Solicitati iesirea din indiviziune cu obligarea fratelui la plata unei sulte
Dupa parerea mea, se poate interpreta si in felul urmator: garantand creditul celuilalt fiu, parintii au inteles sa faca o liberalitate in favoarea acestuia.

In alta interpretare,daca banca va executa ipoteca, puteti incerca sa indrepta impotriva fratelui pentru datoria acestuia in favoarea mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta82 nicoleta82 Buna ziua. In urma cu 4 ani fratele meu a obtinut un credit ipotecar, garantand cu apartamentul sau.Mentionez ca sunt codebitor la acest credit. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare catallina82 catallina82 buna ziua. Am facut un credit ipotecar cu ipoteca pe apartamentul parintilor sotului meu. din banii obtinuti am cumparat un apartament pe care acum vrem sa il ... (vezi toată discuția)
Executare Ale1980 Ale1980 In anul 1978 parintii mei au cumparat o casa cu un contract de mana. In anul 2006 eu cu fratele meu decidem sa finalizam contractul legal la notariat, noi ... (vezi toată discuția)