avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

buna ziua.
Am facut un credit ipotecar cu ipoteca pe apartamentul parintilor sotului meu. din banii obtinuti am cumparat un apartament pe care acum vrem sa il vindem, banii sa ii dam parintilor si sa facem contract de vanzare-cumparare intre noi si parinti pe apartamentul acestora.(cel ipotecat de noi).Asta am inteles ca se poate face numai cu acordul bancii.
mentionez ca mama sotului meu este casatorita a doua oara, tatal sotului a decedat.
sotul meu mai are 3 frati. dupa casatoria de-a doua a mamei sale au facut un act (cred ca succesiune) prin care copii ii cedau mamei partea lor care le revenea de pe urma tatalui. cu cel de-al doilea sot este casatorita de 10 ani.
Intrebarea mea este daca se poate contesta cumva de catre frati actul de vanzare -cumparare? mentionez ca cel de-al doilea sot are la randul sau 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Acestia au vreun drept asupra apartamentului?
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 20 Februarie 2011
?
e greu de atacat actul de vanzare de fratii sotului, mai ales daca platiti pretul. vanzarea ap cu ipoteca se va face cu acordul bancii, poate va interesati la banca cum realizati vanzarea,pana sa va vindeti ap dvs
copiii sotului il mostenesc pe tatal lor impreuna cu dvs. din jumatatea de casa ce se prezuma a fi a sotului, dvs mosteniti 1/4, iar copiii fie ai sotului, fie comuni cu dvs, vor imparti egal 3/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
mostenire luky0821 luky0821 Daca am primit un teren mostenire in timpul casatoriei, e necesar acordul sotiei pentru al vinde? Terenul este numai pe numele meu , fiind mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil sonnenberg30 sonnenberg30 Buna seara, sigur s-a mai pus problema, am si cautat mult pe forum dar nu am regasit exact problema mea. Tatal meu mai are un copil din casatoria ... (vezi toată discuția)