Mi-a decedat sotul in februarie 2009, casatoria a avut loc in anul 1993, nu am avut copii,in schimb el are un frate care a venit la mostenire(un apartament).Vreau sa mentionez ca apartamentul a fost al socrilor si in anul 2005 impreuna cu sotul decedat am contractat un credit ipotecar pe o perioada de 20 ani pentru a-l despagubi pe fratele lui dupa mostenirea parintilor.Eu dupa decesul sotului am fost la notar si am dat declaratie ca sunt de acord cu succesiunea.
Intrebarile mele sunt:
- daca fratele lui respectiv cumnatul meu nu a dat acea declaratie la notar in termenul de 6 luni mai are dreptul la succesiune?
- la credit mai am de platit 170 rate*120euro/rata excluzand cele 22 luni de la decesul sotului pana acumcare le-am achitat singura,daca el are dreptul la succesiune ,nu are dreptul si la participarea ratelor de credit ptr partea de mostenire care i se cuvine?
Eu pana acum nu am dezbatut succesiunea desi cumnatul m-a sunat de cateva ori , deoarece nu stiu cum sa procedez, pentru ca apartamentul este ipotecat,nu am bani sa-l achit integral, nu am alta casa in care sa locuiesc si daca eu deschid succesiunea urmatorul pas la el este sa-i dau banii,desi vreau sa fac aceasta succesiune in urmatoarele doua luni adica pana la termenul de 24 luni pentru ca dupa aceea trebuie sa platesc acel impozit de 1% din valoarea masei succesorale. Cota de 1% este pe an ?
Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns.
Va multumesc!
Incercati sa consultati un avocat mai inainte de a merge la notar.
Daca ati mers la notar deja urmati un drum fara intoarcere si inseamna ca ii recunoasteti drepturile.
Faptul ca nu a dat declaratie de acceptare a mostenirii nu inseamna ca este strain de mostenire prin neacceptare.
Dar...este posibil si sa fie strain de mostenire...
Succesiune
camym
Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)