avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 casatorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 casatorii

buna ziua.poate imi raspunde cineva, va rog!sunt divortata in tara si casatorita,dar in alta tara nefiind divortata pot fi acuzata de bigamie.oare e valabila pedeapsa in strainatate sau si aici? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:06, 13 Februarie 2011
In unele tari cu religie musulmana este legala casatoria multipla, ceea ce la noi constituie bigamie si se pedepseste penal.
Fiti mai explicita cum adica divortata in tara dar in alta tara nu sunteti divortata?????
Casatoria, ca si divortul sunt trecute in registrul de stare civila in localitatea unde v-ati nascut. Deci daca divortul e trecut in acest registru, castatoria este radiata si nu veti avea probleme. Eventual puteti obtine de la primarie un certificat care atesta radierea casatoriei
Ori sunt eu prea obosita la ora asta,ori dvs.nu ati fost clara..marturisesc ca eu una n-am inteles cum vine divortata in tara , dar casatorita , iar in alta tara nedivortata.
Reveniti cu detalii ..poate ma dumiresc si pot sa va raspund.
simonette12 a scris:

Ori sunt eu prea obosita la ora asta,ori dvs.nu ati fost clara..marturisesc ca eu una n-am inteles cum vine divortata in tara , dar casatorita , iar in alta tara nedivortata.
Reveniti cu detalii ..poate ma dumiresc si pot sa va raspund.

Probabil situatia este aceasta : este casatorita in alta parte, dar aici a declarat ca este divortata si s-a recasatorit...adica in acest moment este casatorita de 2 ori )). daca am inteles corect )

Alte discuții în legătură

Re-casatorie dejan dejan Buna ziua, am fost casatorit in 2000 cu o Romanca intr-o tara non-euro (eu fiind cetatean acestei tari), in 2004 ne-am mutat in Romania si in 2018 am divortat ... (vezi toată discuția)
Rezident in divort ioanadoryna ioanadoryna buna ziua, cetatean rezident in romania nu poate divorta in tara natala din cauza legilor de acolo, poate divorta in romania? casatoria incheiata in tara de ... (vezi toată discuția)
Divort Pankaj Pankaj Buna ziua! Sunt cetatean indian casatorit cu o romanca, de 2 ani. Ne-am casatorit in India si am stabilit sa ramanem acolo, dar din cauza presiunilor sotiei am ... (vezi toată discuția)