avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 casatorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 casatorii

buna ziua.poate imi raspunde cineva, va rog!sunt divortata in tara si casatorita,dar in alta tara nefiind divortata pot fi acuzata de bigamie.oare e valabila pedeapsa in strainatate sau si aici? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:06, 13 Februarie 2011
emy_39 a scris:

buna ziua.poate imi raspunde cineva, va rog!sunt divortata in tara si casatorita,dar in alta tara nefiind divortata pot fi acuzata de bigamie.oare e valabila pedeapsa in strainatate sau si aici? va multumesc

1. Eu cred ca a fost casatorita cu un cetatean strain,casatoria fiind declarata in ambele tari,( cea a sotului si cea a sotiei).
2. Divortul ca si casatoria s-au facut in Romania.
3. In tara de origine a sotului,nu s-a operat divortul[( nu s-a radiat casatoria)nu stiu corect,traseul...].
4. Doamna ar trebui sa revina cu detalii.
5. Este important de stiut tara de origine a sotului.
Din intrebarea d-voastra se intelege ca ati fost casatorita, in strainatate, si ati divortat? dupa care ati oficiat o noua casatorie in tara. Cunosc un caz similar;
O tanara din Iasi s-a casatorit cu un cetatean din F. care era casatorit cu o alta romanca tot din Iasi.. S-a pronuntat divortul cu prima sotie, (dar nu fost sotia la nici un terman de judecata. Sau luat toate masurile privind citarea partilor). Dupa divort s-a dispus partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei de cei doi soti.
S-a pus si "Apostila'pe cele doua hotarari definitive si irevocabile. Cei doi concubini ieseanca si f.... au mers in F si au oficiat o noua casatorie. Ce face prima sotie romanca; Ataca cu "Contestatie hotararea de divort La CA Iasi",,,si, anuleaza hotararea. Dupa care merge in F. si arata ca divortul ei nu este definitivat cu sotul ei...si, il cheama la Parchetul din localitatea T.. F.. unde procurorul il acuza de bgamie; si prin ordananta la obligat sa ceara anularea celei de a doua casatorie.
Cu privire la tarile unde sotii pot avea mai multe sotii,,acest fapt este materializat prin "obiceiurile, datinile si tolerate de religia lor". Privind drepturile ocrotite de CEDO in protocoalele lor, dispozitiile ocrotesc familia si orice abatere se pedepseste""". Formulati mai clara intrebarea; care este statutul primei casatorii,,daca sotul a participat la dezbaterea in fond a cererii de divort. Divortul fiind o procedura speciala,,,fiind o desfacere a unei casatorii, Si cum incheerea casatoriei este prin acord direct de cei doi soti, si desfacerea casatoriei trebuie admisa cu obtiunea celor doi soti. Nu se admite reprezentare prin mandatar,Doar numai in cazuri speciale prevazute de lege,,Infine problema d-voastra poate crea o discutie mai exacta numai daca puneti in pagina ceva concret..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re-casatorie dejan dejan Buna ziua, am fost casatorit in 2000 cu o Romanca intr-o tara non-euro (eu fiind cetatean acestei tari), in 2004 ne-am mutat in Romania si in 2018 am divortat ... (vezi toată discuția)
Rezident in divort ioanadoryna ioanadoryna buna ziua, cetatean rezident in romania nu poate divorta in tara natala din cauza legilor de acolo, poate divorta in romania? casatoria incheiata in tara de ... (vezi toată discuția)
Divort Pankaj Pankaj Buna ziua! Sunt cetatean indian casatorit cu o romanca, de 2 ani. Ne-am casatorit in India si am stabilit sa ramanem acolo, dar din cauza presiunilor sotiei am ... (vezi toată discuția)